Zomerdroogte dwingt Croky tot prijsstijging

Foto: Shutterstock

De hete, droge zomer maakt nog steeds slachtoffers: de recentste in die lijn zijn fans van Croky chips, want die gaan binnenkort mogelijk meer moeten betalen voor hun favoriete snacks. Dat liet de producent alvast zelf weten, wijzend naar de schaarste op de aardappelmarkt.

 

Mislukte oogst

Door de aanhoudende droogte deze zomer vielen de aardappeloogsten erg tegen - er kon tot een derde minder aardappels worden geoogst - en dus schoten de prijzen omhoog. Croky laat in De Standaard alvast weten dat zij het verschil niet meer kunnen bijpassen: "De nog beschikbare aardappelen waren heel duur, waardoor we ons genoodzaakt zien onze klanten 20% meer aan te rekenen voor onze chips. Dat geld verdwijnt zeker niet in onze zakken", klinkt het.

 

Dat wil echter niet zeggen dat de consument ook 20% meer gaat moeten betalen: zowel Colruyt als Carrefour melden in dezelfde krant dat consumenten bij hen voorlopig niet méér zullen moeten betalen. De prijzen zijn sinds deze zomer al gestegen, bevestigt de eerste. "Wij onderhandelen over de prijs met de leverancier, dus dat betekent dat de prijs in de winkel niet noodzakelijk zal stijgen", zegt de tweede. 

 

De producent meldt verder dat niet al zijn producten duurder zullen worden: de prijs van aardappelzetmeel is niet zo erg gestegen, dus de producten die daarvan gemaakt zijn, zullen zelf ook niet zo'n prijsstijging kennen.