Zwakke Chinese verkoop zorgt voor omzetdaling bij Pernod Ricard | RetailDetail

Zwakke Chinese verkoop zorgt voor omzetdaling bij Pernod Ricard

Zwakke Chinese verkoop zorgt voor omzetdaling bij Pernod Ricard

Drankenproducent Pernod Ricard zag in zijn derde kwartaal de omzet met 3% dalen. Die daling werd toegeschreven aan negatieve wisselkoerseffecten en aan een lagere vraag in China, waar het Chinese Nieuwjaar dit jaar vroeger viel.

Sterke groei Verenigde Staten

De omzet van Pernod Ricard daalde zo naar 1,86 miljard euro in de drie maanden tot april. Zonder negatieve wisselkoerseffecten zou er wel sprake geweest zijn van een lichte stijging van 1%.

 

Over de eerste drie kwartalen samen steeg de omzet van de Franse drankenproducent met 3% naar 6,81 miljard euro. In de Verenigde Staten kende de groep een sterke groei van 6%, maar die werd deels tenietgedaan door een dalende vraag in Azië. In Europa was er sprake van een groei van 1%, vooral dankzij positieve resultaten in Spanje.

 

Pernod Ricard zegt ook in de komende periodes te blijven inzetten op groei in de Verenigde Staten. Die groei moet ervoor zorgen dat de resultaten in China, waar anticorruptiemaatregelen van de regering zorgen voor minder uitgaven in de luxesector, minder impact hebben op de totale resultaten van de drankenproducent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.