Zwanenberg Food Group gaat voor vleesvervangers

Zwanenberg Food Group gaat voor vleesvervangers

De Nederlandse Zwanenberg Food Group gaat stevig inzetten op de verkoop van vleesvervangers, sauzen en soepen. Zo wil het inspelen op de veranderde markt, waarbij er steeds minder vlees wordt gegeten.

Onomkeerbare trend

De focus op vleesvervangers, soepen en sauzen is best een drastische voor Zwanenberg, dat momenteel pakweg 90% van zijn omzet uit vlees haalt. Toch zit er volgens het bedrijf niets anders op dan mee te gaan in het nieuwe landschap. “Die trend is onomkeerbaar en daar gaan wij als foodbedrijf op inspelen”, zegt directeur en eigenaar Aldo van der Laan aan het FD. “We kijken of we door gerichte overnames of het bouwen van eigen fabrieken mee kunnen gaan in die voedingstrend.”

 

De eerste stappen voor die nieuwe strategie zijn ondertussen al gezet: zo werd er deze zomer al een samenwerking gesloten rond de soepfabriek van Unilever in Oss en deed Zwanenberg onlangs de divisie verse vleeswaren van de hand. Die kwam voor een bedrag van ongeveer veertig miljoen euro in handen van het Belgische Ter Beke, waardoor in één klap ook 130 miljoen euro omzet uit het bedrijf verdween.

 

Ook de komende jaren wordt er verder uitgekeken naar mogelijke overnames of samenwerkingen, die niet alleen bijdragen aan de nieuwe strategie maar ook zorgen voor schaalgrootte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top