Zwanenberg Food Group neemt Unox Oss over | RetailDetail

Zwanenberg Food Group neemt Unox Oss over

Zwanenberg Food Group neemt Unox Oss over

De Zwanenberg Food Group neemt de Unox-fabriek in Oss over van Unilever. De foodonderneming uit Almelo verplaatst de knakworstproductie bij Lupack van Raalte naar Oss.

Aanbod verbreden

Met de overname van Unox Oss wil Zwanenberg Food Group het aanbod in Nederland en Europa verbreden met lang houdbare vleesproducten en soepen en sauzen. Het concern produceert een brede range vleesproducten voor retail en foodservice. De huidige omzet van Zwanenberg, zowat 400 miljoen euro, stijgt hiermee met een kwart.

 

De verkoop van Unox Oss moet Unilever helpen kosten te besparen. Bovendien zou het merk Unox zo meer kunnen investeren in nieuwe vlees-, vegetarische en snackproducten en de overname zou ook goed zijn voor de groei van de productiecapaciteit en de werkgelegenheid voor de huidige 325 medewerkers in de fabriek.

 

Zwanenberg gaat in Oss de komende jaren verder met produceren van soepen, sauzen en vleesproducten waaronder rookworsten van Unox. Ook producten van Bertolli en Knorr blijven bij Unox Oss van de lijn komen. Alle merken en recepturen van het merk blijven wel in handen van Unilever. Dit concern houdt ook de marketing en verkoop van Unox-producten. Zwanenberg zou wel belangstelling hebben voor het internationale merk Knorr, aldus  DFT.

 

Overnemer Zwanenberg produceert een breed assortiment vleesproducten onder merk (Kips leverworst, Huls droge worst en Linera) en als huismerk en heeft in totaal 1600 medewerkers. De onderneming opereert vanuit twaalf productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland heeft Zwanenberg fabrieken in Almelo, Borculo en Raalte. Die laatste, Lupack, blijft hier na de verhuizing van de knakworstproductie over twee jaar naar Oss, vleesproducten waaronder hamburgers, worst en gehakt produceren.

 

Het historische Nederlandse merk Unox is onderdeel van de merkportfolio van het Brits-Nederlandse voedingsconcern Unilever. Minister Kamp streeft ernaar om Unilever volledig in Nederlandse handen te krijgen.   

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

Filet Pur: Hete standjes in het versrayon

20/04/2018

De meteorologische experts van RetailDetail Food voorspellen nu al: het wordt een gloeiend hete zomer voor de FMCG-branche. Waarom? Dat onthult ons ongezouten en flink gepeperde weekoverzicht.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.

Sligro dankt omzetgroei aan overnames

19/04/2018

Sligro Food Group zag in het eerste kwartaal zijn omzet groeien met 8% tegenover dezelfde periode vorig jaar. De goede cijfers dankt het groothandelsbedrijf, dat begin vorige maand zijn supermarktketen Emté van de hand deed, volledig aan overnames.