Zwitserse Coop opent vegetarische supermarkt | RetailDetail

Zwitserse Coop opent vegetarische supermarkt

Zwitserse Coop opent vegetarische supermarkt
Coop Schweiz

In het treinstation van Zug, ten zuiden van Zürich, heeft Coop een eerste vestiging geopend van de formule Karma. De winkel is genoemd naar het vegetarische huismerk Karma, dat uiteraard goed vertegenwoordigd is in het assortiment. 

Voor flexitariërs

De kleine stadssupermarkt (140 m²) biedt de grootste keuze vegetarische en veganistische producten in Zwitserland aan, waaronder verse en houdbare voedingsproducten en dranken, maar ook cosmetica en papierwaren. Zowat één derde van het aanbod is biologisch of fairtrade. 

 

Shoppers vinden er onder andere een afdeling bulkproducten, een koffie- en theebar met zithoek, huisgemaakte ontbijtkommen, smoothies, salades, sandwiches en veganistische hotdogs. In samenwerking met receptenwebsite Fooby presenteert de winkel wekelijks een vegetarisch recept, waarvan de ingrediënten op een gondelhoofd worden gepresenteerd. 

 

Coop gelooft in het potentieel, aangezien 40% van de Zwitsers zichzelf flexitariër noemt. Toch is enige terughoudendheid op zijn plaats: de Duitse keten Veganz, de eerste veganistische supermarktketen ter wereld, kwam ondanks hoge ambities begin dit jaar in financiële problemen. En hoewel vegetarische en veganistische restaurants overal in Europa sterk in opkomst zijn, vinden we maar weinig voorbeelden terug van plantaardige winkelconcepten. Vegansuper (Groningen), Veggie4u (Den Haag) en Vegabond (Amsterdam) zijn wel kleinschalige en losstaande Nederlandse initiatieven. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top