Beter Bed groeit, maar niet in Duitsland

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal
Beter Bed

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

 

Geen herstel in Duitsland

Beter Bed is er ook tijdens het eerste kwartaal van dit jaar niet in geslaagd om het tij te keren op de belangrijke Duitse markt, waar het consumentenvertrouwen vorig jaar een flinke deuk kreeg na de ontdekking van gifstoffen in de matrassen en kussens van de beddenketen. Ondanks een gerichte marketingcampagne van Matratzen Concord, de Duitse tak van Beter Bed, tekent het bedrijf omzetdaling van bijna 12% op.

 

Die cijfers drukken ook de omzet van de hele holding: die daalde met 4% naar 110,4 miljoen euro. Ook in Zwitserland (-17,2%) en Spanje (-26,7%) daalde de omzet immers fors. Daartegenover staan wel de gunstige resultaten op de overige markten: vooral in België groeide Beter Bed sterk (+60%), in Zweden ging de omzet met 22,9% omhoog. In Nederland (+4,8%) en Oostenrijk (+1,6%) zette de beddenketen een iets bescheidenere groei in de boeken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Greenyard lijdt onder druk supermarkten

07/06/2018

Groenten- en fruitproducent Greenyard presteerde vorig boekjaar onder de verwachtingen. De prijsdruk vanuit de supermarkten weegt door, net als de mislukte overname van Dole.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.