Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland

Ikea schrapt 150 banen, ook in België en Nederland
Shutterstock

Bij Ikea verdwijnen binnenkort 150 jobs, waarvan ook een deel in België en Nederland. Met de reorganisatie wil de meubelgigant zich klaarstomen voor de groeiende concurrentie van grote e-commercespelers.

 

Enkel ondersteunende functies

Ikea Group maakte gisteren bekend 150 jobs te willen schrappen, voornamelijk in Zweden zelf. Een veertigtal jobs komen ook in België en Nederland op de tocht te staan, al heeft de meubelketen het precieze aantal nog niet bevestigd: “De onderhandelingen moeten nog starten,” liet Ikea daarrond weten. Wel staat vast dat het banenverlies uitsluitend ondersteunende functies betreft in onder meer personeelszaken, marketing en communicatie.

 

“Voor de Belgische winkels en het distributiecentrum in Winterslag verandert er niets,” onderstreept Ikea-woordvoerster voor België Annelies Nauwelaerts. Met de ingrepen hoopt Ikea Group vooral zijn voorsprong te behouden op Amazon, dat in november zelf nog twee meubelmerken lanceerde, maar ook op Flipkart in India en op Otto en Home24 in Duitsland. Ikea is vrij laat op de kar van e-commerce gesprongen, maar investeert nu fors in de uitbouw van zijn digitale diensten en in de bouw van distributiecentra voor e-commerce.

 

De komende drie jaar pomp Ikea Group meer dan 3 miljard euro in de organisatie, die met kleinere stadswinkels en meer online services niet alleen flexibeler wil worden, maar ook dichter bij de klant van vandaag wil komen te staan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Sterke cijfers en nieuwe CEO voor Maisons du Monde

07/05/2018

Na een stevig eerste kwartaal zet meubel- en decoratieketen Maisons du Monde zijn groeiverhaal verder met een nieuwe CEO en de overname van de Amerikaanse sectorgenoot Modani.

Vijfde meer winst voor Kwantum

03/05/2018

Kwantum, de grootste woondiscounter van de Lage Landen, heeft 2017 afgesloten met een flinke omzet- en winstgroei. De omzet ging 7% de hoogte in, de winst kreeg er zelfs 20% bij.

Beter Bed lijdt onder Duits gifschandaal

02/05/2018

De Beter Bed Holding zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2018 met 4% dalen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Naast Duitsland, waar een gifschandaal de cijfers blijft drukken, daalt de omzet ook in Zwitserland en Spanje.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.