Bancontact fuseert met Payconiq België | RetailDetail

Bancontact fuseert met Payconiq België

Bancontact fuseert met Payconiq België
shutterstock

Payconiq België en Bancontact slaan de handen in elkaar en gaan in de toekomst samen innovaties ontwikkelen op vlak van elektronische betalingen. Daarnaast treden ook BNP Paribas Fortis en AXA toe als aandeelhouders.

Payconiq by Bancontact

Samen met Belfius, ING en KBC zijn er zo vijf banken die zich achter het nieuwe fusiebedrijf zetten. Dankzij de fusie wordt de technologie van Payconiq, dat een mobiele betaalapp aanbiedt, samengevoegd met de naambekendheid en expertise van Bancontact.

 

De fusie moet in het tweede kwartaal van 2018 afgerond worden, maar voorlopig zal er weinig veranderen voor gebruikers van Bancontact en Payconiq. Beide apps blijven ook naast elkaar bestaan en aan de bankkaarten en automaten van Bancontact verandert momenteel niets. In de toekomst komt er wel een eengemaakte app ‘Payconiq by Bancontact’.

 

De fusie van de twee bedrijven is het gevolg van de hoge vlucht die mobiele betalingen momenteel nemen. Steeds meer consumenten kiezen er immers voor om contactloos te betalen met hun smartphone, maar ze hebben daarbij ook de keuze uit verschillende apps, waardoor ze niet altijd weten welke nu de beste is. Door de handen in elkaar te slaan, hopen Payconiq en Bancontact de markt samen te veroveren.

 

Bij Unizo klinkt er alvast tevredenheid over de fusie van de twee bedrijven. “Het is goed om te zien dat er nu consolidaties aan de gang zijn, waarbij ontwikkelaars van elektronische betaalsystemen de krachten bundelen en hun systemen integreren in één gezamenlijke app, zoals in dit geval 'Payconiq by Bancontact'”, aldus Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo. De ondernemersvereniging hoopt dat de consolidatie ook zal bijdrage den tot het verder verlagen van de transactiekosten voor elektronische betalingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.