Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking
Foto: Lidl

Lidl opende een week geleden nog een nieuw filiaal in Oostkamp, maar vandaag blijven de deuren van de vestiging al toe. Vakbond LBC-NVK is niet tevreden met de hoge werkdruk bij de supermarktketen en wil met de staking een duidelijk signaal geven.

Dreigen met ontslag

Aanleiding voor de stakingsactie bij de gloednieuwe Lidl in Oostkamp, bij Brugge, is het “schrikbewind” dat de Lidl-directie zou voeren in de regio: werknemers worden volgens vakbond LBC-NVK bedreigd met ontslag als ze niet aan de verwachtingen van het management voldoen. “De werkdruk ligt te hoog en er is een gebrek aan sociale dialoog,” zegt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens: “We klagen de situatie al langer aan, maar het ontslag van een werknemer in een ander filiaal was voor ons de druppel.”

 

De stakingspost trekt de vakbond op aan de deuren van de Lidl in Oostkamp, die nog maar een week open is en waar vooralsnog geen ontslagen vielen. Maar ook hier is volgens Lippens nu al duidelijk dat de werkdruk te hoog ligt: “Het personeel krijgt de tijd niet om te wennen aan een nieuw filiaal en moet meteen op volle toeren draaien. Dreigen met ontslag lijkt ons zeker hier geen goed personeelsbeleid.”

 

De supermarktketen zelf ontkent de aantijgingen en reageert dat het altijd openstaat voor dialoog, zowel met het personeel als de bonden. Later vandaag plant Lidl alvast een overleg met de vakbond en het personeel van de keten in de regio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.