Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking

Nieuwe Lidl in Oostkamp vandaag dicht door staking
Foto: Lidl

Lidl opende een week geleden nog een nieuw filiaal in Oostkamp, maar vandaag blijven de deuren van de vestiging al toe. Vakbond LBC-NVK is niet tevreden met de hoge werkdruk bij de supermarktketen en wil met de staking een duidelijk signaal geven.

Dreigen met ontslag

Aanleiding voor de stakingsactie bij de gloednieuwe Lidl in Oostkamp, bij Brugge, is het “schrikbewind” dat de Lidl-directie zou voeren in de regio: werknemers worden volgens vakbond LBC-NVK bedreigd met ontslag als ze niet aan de verwachtingen van het management voldoen. “De werkdruk ligt te hoog en er is een gebrek aan sociale dialoog,” zegt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens: “We klagen de situatie al langer aan, maar het ontslag van een werknemer in een ander filiaal was voor ons de druppel.”

 

De stakingspost trekt de vakbond op aan de deuren van de Lidl in Oostkamp, die nog maar een week open is en waar vooralsnog geen ontslagen vielen. Maar ook hier is volgens Lippens nu al duidelijk dat de werkdruk te hoog ligt: “Het personeel krijgt de tijd niet om te wennen aan een nieuw filiaal en moet meteen op volle toeren draaien. Dreigen met ontslag lijkt ons zeker hier geen goed personeelsbeleid.”

 

De supermarktketen zelf ontkent de aantijgingen en reageert dat het altijd openstaat voor dialoog, zowel met het personeel als de bonden. Later vandaag plant Lidl alvast een overleg met de vakbond en het personeel van de keten in de regio.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.