Hogere omzet GrandVision door overnames

Hogere omzet GrandVision door overnames

Hogere omzet GrandVision door overnames
Shutterstock

GrandVision sluit het eerste kwartaal van 2018 af met een omzetgroei van 8%, die het bedrijf wel grotendeels dankt aan overnames. De optiekketen ziet haar operationele winst wel lichtjes dalen ten opzichte van een jaar eerder.

 

Gedeeltelijk herstel

De Nederlandse optiekketen herstelt tijdens het eerste kwartaal van 2018 slechts ten dele van de groeivertraging die ze eind vorig jaar liet optekenen: de omzet steeg met 8%, een fractie beter dan de 6,1% tijdens het vierde kwartaal van 2017, tot 913 miljoen euro. Voor die groei tekenen vooral de overnames van Tesco Opticians (Verenigd Koninkrijk) en Visilab (Zwitserland), die GrandVision het voorbije jaar afrondde. Het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en GrandOptical wijst vooral de zwakkere resultaten in Noord-Europa aan als oorzaak van de trage groei, want in Mexico, Oost-Europa en Turkije deed GrandVision het wel goed.

 

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar daalt de operationele winst met 9 miljoen euro tot 87 miljoen euro, al neemt het bedrijfsresultaat (ebitda) wel toe met 1%. 

 

GrandVision opende in 2017 meer dan 250 nieuwe winkels en rekent ook op het effect van overnames om de omzet verder te laten groeien in 2018. Op middellange termijn verwacht het bedrijf een omzetgroei van zo'n 5% te kunnen voorleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.