Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over | RetailDetail

Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over

Macy's neemt New Yorkse conceptwinkel Story over
Foto: Heather Shimmin / Shutterstock.com

De Amerikaanse warenhuisketen Macy's koopt de New Yorkse conceptwinkel Story. Oprichter Rachel Schechtman wordt bij Macy's benoemd tot 'brand experience officer'. 

 

Nieuwe businessmodellen en merkpartnerships voor Macy's

Story in Manhattan staat bekend om zijn bijzondere concept: oprichtster Rachel Schechtman presenteert het winkelpunt immers als een magazine, eerder dan als een verkooppunt. De winkel voert dan ook een wisselend, gecureerd aanbod in samenwerking met merken. Die gebruiken de shop als testzone en showroom: het businessmodel draait er niet om pure retailverkopen, maar merken krijgen van Story in de eerste plaats data en een gelegenheid tot marktonderzoek.

 

Hoeveel Macy's voor Story op tafel legt, is niet bekend gemaakt. Wel laat Shechtman weten dat Story gewoon verder zal blijven bestaan, zij het dan onder leiding van haar zus Jenny. Rachel gaat immers bij Macy's de beleving in de winkels verrijken en helpen merkactivaties in de winkels te brengen, verklaart CEO Jeff Gennette: "Macy's is vastberaden om te groeien in 2018, en dit is een belangrijke stap daar naartoe." Ook Schechtman zegt verheugd te zijn om Macy's aan "nieuwe businessmodellen en merkenpartners" te helpen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.