Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten | RetailDetail

Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten

Walmart wil – letterlijk – vliegende winkelmedewerkers inzetten
Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Walmart vraagt een patent aan om drones in de winkel te laten vliegen. De Amerikaanse retailreus wil drones klanten laten helpen in de warenhuizen: shoppers kunnen de vliegende winkelmedewerkers de weg vragen of iets laten nakijken in de winkelrekken.

 

Stuur een vliegende winkelmedewerker

Is een product in de aanbieding nog voorradig in de winkel? Hoeveel kostte die schuimwijn nu weer en was die duurder dan de rosé? In plaats van het zelf te gaan zoeken doorheen de lange winkelgangen van het grootwarenhuis, vliegen drones er bij Walmart in de toekomst misschien voor je op af.


Zoals robots op de winkelvloer al her en der doen, overweegt Walmart om ook drones in te zetten voor klantenservice op de winkelvloer. Dat blijkt uit een nieuwe patentaanvraag van de retailer. Met hun smartphone zouden shoppers een drone kunnen roepen, die hen dan helpt door hen te begeleiden naar een product in het schap of iets voor hen te gaan (op)zoeken. Net zoals fysieke winkelmedewerkers nu doen.

 

Drones met scherm of projector

“As een gebruiker bijvoorbeeld navigatiehulp naar een item van de virtuele boodschappenlijst op zijn mobiele apparaat heeft gevraagd, kan een computer de vliegende drone besturen zodat deze de gebruiker naar de locatie van het geselecteerde item gidst”, staat volgens MediaPost onder meer te lezen in de patentaanvraag. 


Ook geluiden en audio-output zijn voorzien om Walmart-shoppers te gidsen. De drone zou zelfs een beeld of filmpje kunnen projecteren dat de weg wijst. Bovendien is het de bedoeling dat klanten de drones naar een bepaald product kunnen sturen om de meest actuele prijs te checken. 


Om dat allemaal mogelijk te maken, denkt Walmart er over na verschillende types drones te ontwikkelen voor verschillende taken. Zo zullen er zijn met schermen, maar ook met luidsprekers en projectoren. 


Robots scannen de voorraad al

Voor alle duidelijkheid: het gaat nog maar om patentaanvragen, het is lang niet zeker dat Walmart de toepassingen ook echt gaat ontwikkelen, laat staan ze in gebruik zal nemen. In de technologische wedloop proberen grote bedrijven vooral zo snel mogelijk zoveel mogelijk innovaties op hun naam te zetten, vooraleer de concurrentie ermee vandoor gaat.


Vandaag heeft de Amerikaanse retailer wel al robots in vijftig winkels in dienst, die de winkelrekken scannen. Ze bewegen snel heen en weer tussen de rek en controleren ondertussen de inventaris van alle producten die ze voorbijkomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.