Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers | RetailDetail

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers
Foto's RetailDetail

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

 

106 winkels

Eigenaar Wereldhave investeerde 80 miljoen euro in de renovatie van het oude gedeelte van Les Bastions in Doornik en in de uitbreiding, die 40 nieuwe winkelunits omvat op 15.000 m². Met inbegrip van het retailpark dat in 2016 opende, is het winkelcentrum nu 43.500 m² groot en telt het 106 winkels.

 

Het project is zo goed als volledig verhuurd. Heel wat bestaande huurders maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om hun winkels te renoveren en/of uit te breiden. Daaronder vallen ook de huurders van het eerste uur, Delhaize en C&A. Het gebouw is ook voorzien van een 6.000 m² groot groendak en kreeg de BREEAM-certificering ‘zeer goed’.

 

De nieuwe moderne architectuur laat volop daglicht binnen en wil van het centrum niet enkel een winkel- maar ook een belevingsbestemming maken, met speelzones en een verruimd horeca-aanbod dat nu 9% van het aanbod vertegenwoordigt. Opmerkelijk is het dienstencentrum ‘The Point’ waar bezoekers hun smartphone kunnen opladen, een personal shopper kunnen reserveren, tickets voor culturele evenementen kopen of e-commerce bestellingen afhalen – er is daarvoor zelfs een paskamer voorzien.

 

De herontwikkeling was nodig omdat het shoppingcenter verouderd raakte en Doornik te kampen kreeg met koopvlucht richting Bergen en Rijsel. Dit jaar rekent Les Bastions op zo’n 4 miljoen bezoekers, volgend jaar moeten dat er 5 miljoen worden – voornamelijk shoppers uit de regio en uit het noorden van Frankrijk.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

"Winkelcentra worden hypergeconnecteerde microsteden"

20/06/2018

Het Londense winkelcentrum Westfield viert zijn tiende verjaardag met een blik op de toekomst: Westfield onthult een futuristische strategie ‘Destination 2028’ met leverdrones, slimme wc’s, moestuinen en bezinningsruimtes.

Westland Shopping krijgt groen licht voor vernieuwing

19/06/2018

Westland Shopping Center in Anderlecht mag van de overlegcommissie de geplande renovatiewerken uitvoeren. Tegen 2020 moet het winkelcentrum een volledige make-over krijgen, met ook een fikse uitbreiding erbij.

Zo wil Vlaanderen toename baanwinkels aanpakken

12/06/2018

De wildgroei van baanwinkels weegt op de mobiliteit en de leefbaarheid en zet druk op de handel in de stadscentra. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant gaan gemeenten het probleem nu over de grenzen heen aanpakken.

Driespoort Deinze voor correctionele rechtbank

07/06/2018

In de correctionele rechtbank van Gent is dinsdag gepleit in de zaak rond winkelcentrum Driespoort in Deinze. De hamvraag: staat dat er illegaal en, zo ja, moet het dan worden afgebroken? Uitspraak begin september.

Mitiska bouwt retailpark in Mechelen

30/05/2018

In Mechelen gaat Mitiska een retailpark ontwikkelen dat plaats biedt aan 24 grote winkels op 27.500 m². Een convenant garandeert dat het winkelcentrum geen concurrentie vormt voor de binnenstad.