Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers | RetailDetail

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers

Vernieuwd winkelcentrum Les Bastions mikt op 5 miljoen bezoekers
Foto's RetailDetail

Het bekende Doornikse shoppingcenter Les Bastions is op 12 april heropend na een stevige uitbreiding en een grondige make-over. Voor nieuwe impulsen zorgen trekkers als Zara en Bershka. Het project zet ook sterk in op diensten.

 

106 winkels

Eigenaar Wereldhave investeerde 80 miljoen euro in de renovatie van het oude gedeelte van Les Bastions in Doornik en in de uitbreiding, die 40 nieuwe winkelunits omvat op 15.000 m². Met inbegrip van het retailpark dat in 2016 opende, is het winkelcentrum nu 43.500 m² groot en telt het 106 winkels.

 

Het project is zo goed als volledig verhuurd. Heel wat bestaande huurders maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om hun winkels te renoveren en/of uit te breiden. Daaronder vallen ook de huurders van het eerste uur, Delhaize en C&A. Het gebouw is ook voorzien van een 6.000 m² groot groendak en kreeg de BREEAM-certificering ‘zeer goed’.

 

De nieuwe moderne architectuur laat volop daglicht binnen en wil van het centrum niet enkel een winkel- maar ook een belevingsbestemming maken, met speelzones en een verruimd horeca-aanbod dat nu 9% van het aanbod vertegenwoordigt. Opmerkelijk is het dienstencentrum ‘The Point’ waar bezoekers hun smartphone kunnen opladen, een personal shopper kunnen reserveren, tickets voor culturele evenementen kopen of e-commerce bestellingen afhalen – er is daarvoor zelfs een paskamer voorzien.

 

De herontwikkeling was nodig omdat het shoppingcenter verouderd raakte en Doornik te kampen kreeg met koopvlucht richting Bergen en Rijsel. Dit jaar rekent Les Bastions op zo’n 4 miljoen bezoekers, volgend jaar moeten dat er 5 miljoen worden – voornamelijk shoppers uit de regio en uit het noorden van Frankrijk.

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Heeft het centrum van Namen nog een winkelcentrum nodig?”

24/04/2018

Een jaar nadat Besix het project voor een winkelcentrum in Namen overkocht, lijkt de groep het Burgerforum niet te kunnen overtuigen van zijn voorstellen. De grote uitdaging: de lokale handel stimuleren, maar zónder verlies van groene publieke ruimte.

Winkelstad Sint-Niklaas herrijst als een feniks

17/04/2018

Dacht u ook dat Sint-Niklaas een kleine twintig jaar geleden was doodgeknepen door het Waasland Shopping Center? Think again! Wij gingen een kijkje nemen en ontdekten een stad in een wervelende opwaartse spiraal.

Lingerieketen Etam heropent vernieuwde winkels in Doornik en Woluwé

11/04/2018

De Franse lingerieketen Etam heropent deze maand twee winkels die het heeft vernieuwd. De winkels, in de winkelcentra van Woluwé en Doornik, openen op 14 en op 21 april de deuren.

“Alle retailers moeten zichzelf heruitvinden”

10/04/2018

Meer dan ooit is het de consument die beslist welke richting de retailmarkt uitgaat. Winkelketens moeten zichzelf heruitvinden, hun concepten in vraag stellen. Dat zeggen Jean Baheux en Jonathan Delguste van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Retail Estates trakteert zichzelf op dubbel verjaardagsgeschenk

29/03/2018

Retail Estates heeft twee winkelpanden gekocht in het Nederlandse Haarlemmermeer voor 9 miljoen euro. Daarnaast heeft het vastgoedbedrijf een retailpark gekocht voor 47 miljoen euro, ook al in Nederland. Maar die deal is nog “voorwaardelijk”.

Gunstig (tussen)advies voor Brussels Neo-project

29/03/2018

De Overlegcommissie van het Brussels Gewest heeft een gunstig advies uitgebracht voor de aanvraag van het stedenbouwkundig attest van Neo, het grote herbestemmingsproject op de Heizelvlakte waar ook een groot shoppingcenter moet verrijzen.