‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

De Russische e-commercegigant Ulmart wil volgend jaar een beursnotering op een nog niet nader bepaalde Westerse beursvloer. De marktleider op de snelgroeiende Russische internetmarkt wil ruim een miljard dollar ophalen.

Eretitel "Global Growth Company"

Het bedrijf uit Sint-Petersburg mag bij ons dan al minder bekend zijn, maar het sloot 2014 wel af met een omzet van 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), de helft meer dan het jaar voordien. Die prestatie leverde het bedrijf van investeerders August Meyer en Dmitri Kostigin (ooit de referentie-aandeelhouders van de Russische hypermarktketen Lenta) de titel op van Global Growth Company, die door het World Economic Forum wordt toegekend aan de 300 meest dynamische bedrijven wereldwijd.

 

De 'Russische Amazon' is volgens investeringsbanken zo'n 5 tot 6 miljard dollar waard. Met de geplande beursgang wil de e-tailer zijn expansie versnellen om volop te profiteren van de Russische internetmarkt. Die groeit immers razendsnel: volgens Ecommerce Europe groeide die markt met 47% naar 15,5 miljard euro in 2013. Volgens prognoses van onderzoeksbureau yStats.com zou dat cijfer bijna verdubbelen tot 30 miljard euro in 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top