‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs | RetailDetail

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

De Russische e-commercegigant Ulmart wil volgend jaar een beursnotering op een nog niet nader bepaalde Westerse beursvloer. De marktleider op de snelgroeiende Russische internetmarkt wil ruim een miljard dollar ophalen.

Eretitel "Global Growth Company"

Het bedrijf uit Sint-Petersburg mag bij ons dan al minder bekend zijn, maar het sloot 2014 wel af met een omzet van 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), de helft meer dan het jaar voordien. Die prestatie leverde het bedrijf van investeerders August Meyer en Dmitri Kostigin (ooit de referentie-aandeelhouders van de Russische hypermarktketen Lenta) de titel op van Global Growth Company, die door het World Economic Forum wordt toegekend aan de 300 meest dynamische bedrijven wereldwijd.

 

De 'Russische Amazon' is volgens investeringsbanken zo'n 5 tot 6 miljard dollar waard. Met de geplande beursgang wil de e-tailer zijn expansie versnellen om volop te profiteren van de Russische internetmarkt. Die groeit immers razendsnel: volgens Ecommerce Europe groeide die markt met 47% naar 15,5 miljard euro in 2013. Volgens prognoses van onderzoeksbureau yStats.com zou dat cijfer bijna verdubbelen tot 30 miljard euro in 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top