‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs | RetailDetail

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

De Russische e-commercegigant Ulmart wil volgend jaar een beursnotering op een nog niet nader bepaalde Westerse beursvloer. De marktleider op de snelgroeiende Russische internetmarkt wil ruim een miljard dollar ophalen.

Eretitel "Global Growth Company"

Het bedrijf uit Sint-Petersburg mag bij ons dan al minder bekend zijn, maar het sloot 2014 wel af met een omzet van 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), de helft meer dan het jaar voordien. Die prestatie leverde het bedrijf van investeerders August Meyer en Dmitri Kostigin (ooit de referentie-aandeelhouders van de Russische hypermarktketen Lenta) de titel op van Global Growth Company, die door het World Economic Forum wordt toegekend aan de 300 meest dynamische bedrijven wereldwijd.

 

De 'Russische Amazon' is volgens investeringsbanken zo'n 5 tot 6 miljard dollar waard. Met de geplande beursgang wil de e-tailer zijn expansie versnellen om volop te profiteren van de Russische internetmarkt. Die groeit immers razendsnel: volgens Ecommerce Europe groeide die markt met 47% naar 15,5 miljard euro in 2013. Volgens prognoses van onderzoeksbureau yStats.com zou dat cijfer bijna verdubbelen tot 30 miljard euro in 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.