‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

‘Russische Amazon’ wil naar Westerse beurs

De Russische e-commercegigant Ulmart wil volgend jaar een beursnotering op een nog niet nader bepaalde Westerse beursvloer. De marktleider op de snelgroeiende Russische internetmarkt wil ruim een miljard dollar ophalen.

Eretitel "Global Growth Company"

Het bedrijf uit Sint-Petersburg mag bij ons dan al minder bekend zijn, maar het sloot 2014 wel af met een omzet van 1,3 miljard dollar (1,15 miljard euro), de helft meer dan het jaar voordien. Die prestatie leverde het bedrijf van investeerders August Meyer en Dmitri Kostigin (ooit de referentie-aandeelhouders van de Russische hypermarktketen Lenta) de titel op van Global Growth Company, die door het World Economic Forum wordt toegekend aan de 300 meest dynamische bedrijven wereldwijd.

 

De 'Russische Amazon' is volgens investeringsbanken zo'n 5 tot 6 miljard dollar waard. Met de geplande beursgang wil de e-tailer zijn expansie versnellen om volop te profiteren van de Russische internetmarkt. Die groeit immers razendsnel: volgens Ecommerce Europe groeide die markt met 47% naar 15,5 miljard euro in 2013. Volgens prognoses van onderzoeksbureau yStats.com zou dat cijfer bijna verdubbelen tot 30 miljard euro in 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top