3 Suisses zet zijn webshops in de etalage | RetailDetail

3 Suisses zet zijn webshops in de etalage

3 Suisses zet zijn webshops in de etalage

3SI, het voormalige 3 Suisses International, stopt met onlineverkoop en focust voortaan op de dienstverlening aan e-commercebedrijven. Bij de zoveelste herstructurering gaan 80 jobs voor de bijl, hoofdzakelijk in Frankrijk.

Ook het Belgische Unigro te koop

“De groep 3SI heeft beslist de e-commerceactiviteiten in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië in de verkoop te zetten", zo heeft het Franse bedrijf ‑ dat sinds 2014 deel uitmaakt van het Duitse postorderbedrijf Otto ‑ in een persbericht laten weten. Onder meer het Belgische Unigro (foto), dat artikelen voor huisinrichting aanbiedt, staat te koop.

 

"We moeten deze tussenstap maken, met name de oprichting van een nieuwe structuur met een veertigtal medewerkers waaraan ook 3Suisses Belgium met zijn 23 medewerkers wordt toegevoegd, om verkocht te worden", zo liet een woordvoerder verstaan aan Belga. "Tachtig jobs zullen verdwijnen.”

 

“Dat betekent niet dat 3 Suisses zal verdwijnen of dat het binnenkort dicht gaat”, maakt woordvoerder Antoine Pernod zich sterk. “De verkoop in een nieuwe structuur, gefocust op e-commerce en verlost van randactiviteiten (verzekeringen, reizen e.d.) die daar niet langer op hun plaats waren, zal het bedrijf de kans geven om met een wit blad te herbeginnen.” De groep hoopt dat de verkoop “binnen de 12 maanden” rond zal zijn.

 

Schuldenberg van 650 miljoen euro

Het voormalige 3 Suisses, opgericht in Roubaix in 1932, zit al lang in de problemen. Sinds 2009 gingen bij de voormalige postordergigant al een duizendtal jobs voor de bijl. In 2014 besliste 3Suisses om niet langer de dikke catalogus uit te geven waarmee het bedrijf groot was geworden, maar volop de e-commercekaart te trekken. Op die manier hoopte de groep een vuist te maken tegen de Amazons en Zalando’s van deze wereld, die om de haverklap hun aanbod vernieuwden, iets wat met een catalogus veel moeilijker, om niet te zeggen onmogelijk is.

 

Die drastische beslissing bracht echter geen soelaas: in 2015 boekte de groep alweer een verlies van 60 miljoen euro bij een omzet van 120 miljoen euro (een tiental jaar geleden zat de omzet nog in de buurt van één miljard euro). Dat brengt het totale verlies sinds 2009 op 650 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top