3 Suisses zet zijn webshops in de etalage | RetailDetail

3 Suisses zet zijn webshops in de etalage

3 Suisses zet zijn webshops in de etalage

3SI, het voormalige 3 Suisses International, stopt met onlineverkoop en focust voortaan op de dienstverlening aan e-commercebedrijven. Bij de zoveelste herstructurering gaan 80 jobs voor de bijl, hoofdzakelijk in Frankrijk.

Ook het Belgische Unigro te koop

“De groep 3SI heeft beslist de e-commerceactiviteiten in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië in de verkoop te zetten", zo heeft het Franse bedrijf ‑ dat sinds 2014 deel uitmaakt van het Duitse postorderbedrijf Otto ‑ in een persbericht laten weten. Onder meer het Belgische Unigro (foto), dat artikelen voor huisinrichting aanbiedt, staat te koop.

 

"We moeten deze tussenstap maken, met name de oprichting van een nieuwe structuur met een veertigtal medewerkers waaraan ook 3Suisses Belgium met zijn 23 medewerkers wordt toegevoegd, om verkocht te worden", zo liet een woordvoerder verstaan aan Belga. "Tachtig jobs zullen verdwijnen.”

 

“Dat betekent niet dat 3 Suisses zal verdwijnen of dat het binnenkort dicht gaat”, maakt woordvoerder Antoine Pernod zich sterk. “De verkoop in een nieuwe structuur, gefocust op e-commerce en verlost van randactiviteiten (verzekeringen, reizen e.d.) die daar niet langer op hun plaats waren, zal het bedrijf de kans geven om met een wit blad te herbeginnen.” De groep hoopt dat de verkoop “binnen de 12 maanden” rond zal zijn.

 

Schuldenberg van 650 miljoen euro

Het voormalige 3 Suisses, opgericht in Roubaix in 1932, zit al lang in de problemen. Sinds 2009 gingen bij de voormalige postordergigant al een duizendtal jobs voor de bijl. In 2014 besliste 3Suisses om niet langer de dikke catalogus uit te geven waarmee het bedrijf groot was geworden, maar volop de e-commercekaart te trekken. Op die manier hoopte de groep een vuist te maken tegen de Amazons en Zalando’s van deze wereld, die om de haverklap hun aanbod vernieuwden, iets wat met een catalogus veel moeilijker, om niet te zeggen onmogelijk is.

 

Die drastische beslissing bracht echter geen soelaas: in 2015 boekte de groep alweer een verlies van 60 miljoen euro bij een omzet van 120 miljoen euro (een tiental jaar geleden zat de omzet nog in de buurt van één miljard euro). Dat brengt het totale verlies sinds 2009 op 650 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.