3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

De Nederlandse start-up 3D Hubs, dat zich opstelt als een soort marktplaats voor 3D-printdiensten, heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) binnengehaald. Met het geld moet de dienst nog beter worden voor professionele gebruikers.

 

Groei van 1.200 procent

De grootste nieuwe investeerders zijn investeringsmaatschappij EQT Ventures en het investeringsfonds Balderton Capital. Dat was tijdens een eerdere investeringsronde in september 2014 ook al één van de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro) opgehaald.

 

3D Hubs is een plek waar mensen zaken kunnen laten uitprinten door personen met een 3D-printer. Momenteel zijn er al 33.000 apparaten over 160 landen aangesloten bij het netwerk en maandelijks worden er ongeveer 40.000 prints gemaakt. Dat is een groei van 1.200 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

 

3D Hubs zal het nieuwe geld gebruiken om het aantal werknemers uit te breiden van 30 naar 50. De uitbreiding zal zich vooral bevinden op het hoofdkantoor in Amsterdam. Bovendien wil oprichter Bram de Zwart het netwerk nog beter geschikt maken voor professionele gebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top