3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

De Nederlandse start-up 3D Hubs, dat zich opstelt als een soort marktplaats voor 3D-printdiensten, heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) binnengehaald. Met het geld moet de dienst nog beter worden voor professionele gebruikers.

 

Groei van 1.200 procent

De grootste nieuwe investeerders zijn investeringsmaatschappij EQT Ventures en het investeringsfonds Balderton Capital. Dat was tijdens een eerdere investeringsronde in september 2014 ook al één van de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro) opgehaald.

 

3D Hubs is een plek waar mensen zaken kunnen laten uitprinten door personen met een 3D-printer. Momenteel zijn er al 33.000 apparaten over 160 landen aangesloten bij het netwerk en maandelijks worden er ongeveer 40.000 prints gemaakt. Dat is een groei van 1.200 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

 

3D Hubs zal het nieuwe geld gebruiken om het aantal werknemers uit te breiden van 30 naar 50. De uitbreiding zal zich vooral bevinden op het hoofdkantoor in Amsterdam. Bovendien wil oprichter Bram de Zwart het netwerk nog beter geschikt maken voor professionele gebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top