3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

3D Hubs weet 7 miljoen dollar binnen te halen

De Nederlandse start-up 3D Hubs, dat zich opstelt als een soort marktplaats voor 3D-printdiensten, heeft een investering van 7 miljoen dollar (6,26 miljoen euro) binnengehaald. Met het geld moet de dienst nog beter worden voor professionele gebruikers.

 

Groei van 1.200 procent

De grootste nieuwe investeerders zijn investeringsmaatschappij EQT Ventures en het investeringsfonds Balderton Capital. Dat was tijdens een eerdere investeringsronde in september 2014 ook al één van de geldschieters. Toen werd er 3,4 miljoen dollar (3 miljoen euro) opgehaald.

 

3D Hubs is een plek waar mensen zaken kunnen laten uitprinten door personen met een 3D-printer. Momenteel zijn er al 33.000 apparaten over 160 landen aangesloten bij het netwerk en maandelijks worden er ongeveer 40.000 prints gemaakt. Dat is een groei van 1.200 procent ten opzichte van twee jaar geleden.

 

3D Hubs zal het nieuwe geld gebruiken om het aantal werknemers uit te breiden van 30 naar 50. De uitbreiding zal zich vooral bevinden op het hoofdkantoor in Amsterdam. Bovendien wil oprichter Bram de Zwart het netwerk nog beter geschikt maken voor professionele gebruikers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Spadel investeert 12,8 miljoen in Spa Monopole

20/09/2017

De groep Spadel gaat 12,8 miljoen euro investeren in de bottelarij Spa Monopole. Daar komt een volledige nieuwe bottelingslijn om de groei van de gearomatiseerde waters op te vangen. De uitbreiding moet in februari 2018 klaar zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top