Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag | RetailDetail

Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Op Nationale Vrijgezellendag, de hoogdag van de Chinese retail die op 11 november valt, haalde de Chinese e-tailreus Alibaba maar 57,1 miljard yuan (7,5 miljard euro) binnen. Op één dag!

Ook internationale belangstelling

Dat bedrag werd behaald dankzij 278 miljoen bestellingen, waarvan 43 procent op mobiele toestellen werden gedaan. Daarmee doet Alibaba het beter dan de voorspellingen en verdubbelt het bijna ook zijn eigen record: vorig jaar werden er 150 miljoen pakjes verzonden, goed voor een omzet van bijna vier miljard euro. Alibaba-CEO Jack Ma had 'slechts' gerekend op 200 miljoen pakjes dit jaar.

 

De Chinese Nationale Vrijgezellendag is het grootste verkoopevenement ter wereld, sinds in 2009 de webshops mee op de kar sprongen. Dit jaar namen ook internationale merken massaal deel aan de feestdag: 27.000 grote merken, zoals het Spaanse Desigual en het Amerikaanse The North Face, strooiden met kortingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. Opvallend: de huismerkproducten zijn van Boni, het eigenmerklabel van Belgische supermarktketen Colruyt.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top