Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag | RetailDetail

Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Op Nationale Vrijgezellendag, de hoogdag van de Chinese retail die op 11 november valt, haalde de Chinese e-tailreus Alibaba maar 57,1 miljard yuan (7,5 miljard euro) binnen. Op één dag!

Ook internationale belangstelling

Dat bedrag werd behaald dankzij 278 miljoen bestellingen, waarvan 43 procent op mobiele toestellen werden gedaan. Daarmee doet Alibaba het beter dan de voorspellingen en verdubbelt het bijna ook zijn eigen record: vorig jaar werden er 150 miljoen pakjes verzonden, goed voor een omzet van bijna vier miljard euro. Alibaba-CEO Jack Ma had 'slechts' gerekend op 200 miljoen pakjes dit jaar.

 

De Chinese Nationale Vrijgezellendag is het grootste verkoopevenement ter wereld, sinds in 2009 de webshops mee op de kar sprongen. Dit jaar namen ook internationale merken massaal deel aan de feestdag: 27.000 grote merken, zoals het Spaanse Desigual en het Amerikaanse The North Face, strooiden met kortingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.