Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Alibaba breekt record: 7,5 miljard omzet op één dag

Op Nationale Vrijgezellendag, de hoogdag van de Chinese retail die op 11 november valt, haalde de Chinese e-tailreus Alibaba maar 57,1 miljard yuan (7,5 miljard euro) binnen. Op één dag!

Ook internationale belangstelling

Dat bedrag werd behaald dankzij 278 miljoen bestellingen, waarvan 43 procent op mobiele toestellen werden gedaan. Daarmee doet Alibaba het beter dan de voorspellingen en verdubbelt het bijna ook zijn eigen record: vorig jaar werden er 150 miljoen pakjes verzonden, goed voor een omzet van bijna vier miljard euro. Alibaba-CEO Jack Ma had 'slechts' gerekend op 200 miljoen pakjes dit jaar.

 

De Chinese Nationale Vrijgezellendag is het grootste verkoopevenement ter wereld, sinds in 2009 de webshops mee op de kar sprongen. Dit jaar namen ook internationale merken massaal deel aan de feestdag: 27.000 grote merken, zoals het Spaanse Desigual en het Amerikaanse The North Face, strooiden met kortingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

 

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top