Alibaba lanceert Buy+ voor VR-shopping

Alibaba lanceert Buy+ voor VR-shopping
http://www.shutterstock.com/nl/pic-404443978/

Het Chinese Alibaba heeft met Buy+ een nieuw platform gelanceerd, waarbij het voor klanten mogelijk wordt om in virtual reality te winkelen. Gebruikers kunnen de producten zo in 360 graden bekijken.

 

Nog geen grote plannen met VR

Daarnaast worden er ook modellen ingezet, die modeproducten tonen op een catwalk. Gebruikers kunnen dan in virtual reality de producten aanklikken, waarna ze meer informatie krijgen en ze de mogelijkheid hebben om een product toe te voegen aan hun winkelwagentje.

 

“VR-technologie geeft klanten een levendige ervaring”, zegt een ingenieur bij GnomeMagic Lab, de onderzoeksgroep van Alibaba die zich bezig houdt met VR. “In de nabije toekomst zullen klanten op Fifth Avenue in New York kunnen winkelen, terwijl ze gewoon thuis zitten.”

 

Voorlopig weet Alibaba wel nog niet volledig hoe het virtual reality in de markt zal zetten, aangezien de sector zich nog aan het ontwikkelen is. Pas wanneer alle grote VR-merken sterk in de markt staan, zal Alibaba beslissen welke richting het uitgaat met VR.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Onlineverkoop FMCG verder in de lift

22/11/2017

Volgens nieuwe cijfers van Kantar Worldpanel groeien online boodschappen met 30%, terwijl de totale markt met slechts 1,3% vooruitgaat. E-commerce heeft nu een aandeel van 4,6% in FMCG. Tegen 2025 zal dat 10% zijn, goed voor 145 miljard euro.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Singles' Day schudt wereldwijd de retailkalender op, ook hier

14/11/2017

Opzij kerstomzet, Singles' Day is – met verpletterende voorsprong – de grootste winkelfeestdag geworden. Alibaba boekte op zijn eentje liefst 22 miljard euro omzet in slechts 24 uur en ook Bol.com genoot mee. Gaan we naar een nieuwe retailkalender?

Alibaba-rivaal JD.com tekent 40% omzetgroei op

13/11/2017

De omzet van JD.com, dat deels in handen is van het Amerikaanse Walmart, is in het derde kwartaal met 39,2% gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Dit jaar wist het Chinese bedrijf ook winst te maken, in tegenstelling tot in 2016.

Alibaba verpulvert verkooprecord tijdens Singles’ Day

13/11/2017

Met een omzet van bijna 22 miljard euro laat Alibaba opnieuw een spectaculair record noteren op Singles’ Day. De Chinese internetgigant plukt de vruchten van zijn Global Shopping Festival, met een hoofdrol voor Nicole Kidman.

Back to top