Alibaba lanceert Buy+ voor VR-shopping

Alibaba lanceert Buy+ voor VR-shopping

Alibaba lanceert Buy+ voor VR-shopping
http://www.shutterstock.com/nl/pic-404443978/

Het Chinese Alibaba heeft met Buy+ een nieuw platform gelanceerd, waarbij het voor klanten mogelijk wordt om in virtual reality te winkelen. Gebruikers kunnen de producten zo in 360 graden bekijken.

 

Nog geen grote plannen met VR

Daarnaast worden er ook modellen ingezet, die modeproducten tonen op een catwalk. Gebruikers kunnen dan in virtual reality de producten aanklikken, waarna ze meer informatie krijgen en ze de mogelijkheid hebben om een product toe te voegen aan hun winkelwagentje.

 

“VR-technologie geeft klanten een levendige ervaring”, zegt een ingenieur bij GnomeMagic Lab, de onderzoeksgroep van Alibaba die zich bezig houdt met VR. “In de nabije toekomst zullen klanten op Fifth Avenue in New York kunnen winkelen, terwijl ze gewoon thuis zitten.”

 

Voorlopig weet Alibaba wel nog niet volledig hoe het virtual reality in de markt zal zetten, aangezien de sector zich nog aan het ontwikkelen is. Pas wanneer alle grote VR-merken sterk in de markt staan, zal Alibaba beslissen welke richting het uitgaat met VR.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi wil winkels openen in China

09/03/2018

Aldi is al een jaar online actief in China, maar de Duitse discounter heeft nu ook plannen om fysieke winkels te openen in het land. Binnen enkele jaren moeten er vijftig vestigingen te vinden zijn.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Back to top