Alibaba nu echt grootste retailer | RetailDetail

Alibaba nu echt grootste retailer

Alibaba nu echt grootste retailer

De Chinese e-commercegroep Alibaba is naar eigen zeggen nu echt de grootste retailer ter wereld: volgens het bedrijf is het in maart het Amerikaanse Wal-Mart voorbijgegaan op vlak van het bruto handelsvolume.

Groter dan Wal-Mart

Alibaba zegt niet hoe hoog dat volume is op het einde van het boekjaar, dat is afgesloten op 31 maart 2016, maar het stelde wel dat het op 21 maart de grens van 3 biljoen yuan (420 miljard euro) heeft gebroken. Wal-Mart bereikte in het voorbije boekjaar een omzet van 482,1 miljard dollar (423 miljard euro).

 

De Chinese online retailer zegt dat het recordbedrag aantoont dat de kracht van retailer vooral online en minder offline te vinden is: “We hebben 13 jaar nodig gehad om de kracht van een ander bedrijfsmodel dan dat van brick-and-mortar retailers aan te tonen”, klinkt het in een mededeling.

 

Alibaba is echter nog niet van plan om te stoppen met groeien: tegen 2020 wil het jaarlijks 6 biljoen yuan (840 miljard euro) aan goederen verhandelen en tegen 2024 wil het een klantenbestand van twee miljard consumenten hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

“Wij zijn de poort naar China”  (Roland Palmer, Alibaba Benelux)

07/06/2018

De Chinese reus Alibaba komt naar Europa, maar brengt Europese merken ook naar Azië. Is China het beloofde land voor Benelux-ondernemers? “Nergens elders vind je een markt die zo hard groeit!”

Filet Pur: Zo exclusief als een smoutebol op de Sinksenfoor

01/06/2018

Een fris gekruid FMCG-weekoverzicht dat ongegeneerd de grenzen van de exclusiviteit aftast: dat is toch exact wat u verdiend hebt na een warme week vol onverwachte wendingen? Welaan dan, hier komt-ie!

Alibaba opent Belgisch magazijn in Luik

31/05/2018

Alibaba gaat vijf nieuwe magazijnen openen, waaronder een in Luik. Via het dochterbedrijf Cainiao wil de Chinese retailgroep zijn logistieke netwerk en technologie verder uitbreiden.