Alibaba nu echt grootste retailer | RetailDetail

Alibaba nu echt grootste retailer

Alibaba nu echt grootste retailer

De Chinese e-commercegroep Alibaba is naar eigen zeggen nu echt de grootste retailer ter wereld: volgens het bedrijf is het in maart het Amerikaanse Wal-Mart voorbijgegaan op vlak van het bruto handelsvolume.

Groter dan Wal-Mart

Alibaba zegt niet hoe hoog dat volume is op het einde van het boekjaar, dat is afgesloten op 31 maart 2016, maar het stelde wel dat het op 21 maart de grens van 3 biljoen yuan (420 miljard euro) heeft gebroken. Wal-Mart bereikte in het voorbije boekjaar een omzet van 482,1 miljard dollar (423 miljard euro).

 

De Chinese online retailer zegt dat het recordbedrag aantoont dat de kracht van retailer vooral online en minder offline te vinden is: “We hebben 13 jaar nodig gehad om de kracht van een ander bedrijfsmodel dan dat van brick-and-mortar retailers aan te tonen”, klinkt het in een mededeling.

 

Alibaba is echter nog niet van plan om te stoppen met groeien: tegen 2020 wil het jaarlijks 6 biljoen yuan (840 miljard euro) aan goederen verhandelen en tegen 2024 wil het een klantenbestand van twee miljard consumenten hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi wil winkels openen in China

09/03/2018

Aldi is al een jaar online actief in China, maar de Duitse discounter heeft nu ook plannen om fysieke winkels te openen in het land. Binnen enkele jaren moeten er vijftig vestigingen te vinden zijn.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Back to top