Alibaba nu echt grootste retailer

Alibaba nu echt grootste retailer

De Chinese e-commercegroep Alibaba is naar eigen zeggen nu echt de grootste retailer ter wereld: volgens het bedrijf is het in maart het Amerikaanse Wal-Mart voorbijgegaan op vlak van het bruto handelsvolume.

Groter dan Wal-Mart

Alibaba zegt niet hoe hoog dat volume is op het einde van het boekjaar, dat is afgesloten op 31 maart 2016, maar het stelde wel dat het op 21 maart de grens van 3 biljoen yuan (420 miljard euro) heeft gebroken. Wal-Mart bereikte in het voorbije boekjaar een omzet van 482,1 miljard dollar (423 miljard euro).

 

De Chinese online retailer zegt dat het recordbedrag aantoont dat de kracht van retailer vooral online en minder offline te vinden is: “We hebben 13 jaar nodig gehad om de kracht van een ander bedrijfsmodel dan dat van brick-and-mortar retailers aan te tonen”, klinkt het in een mededeling.

 

Alibaba is echter nog niet van plan om te stoppen met groeien: tegen 2020 wil het jaarlijks 6 biljoen yuan (840 miljard euro) aan goederen verhandelen en tegen 2024 wil het een klantenbestand van twee miljard consumenten hebben.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Dit is 7Fresh, de hightech supermarkt van JD.com

04/01/2018

De toekomst van de foodretail bevindt zich in China. Na Alibaba opende recent ook grote rivaal JD.com een hoogtechnologische supermarkt. 7Fresh integreert e-commercetechnologie op de winkelvloer en mikt op wel duizend vestigingen.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Back to top