Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting | RetailDetail

Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

Alibaba overtreft verwachtingen en verhoogt omzetverwachting

De Chinese onlinereus Alibaba heeft zijn omzetverwachting voor het volledige boekjaar verhoogd, nadat het bedrijf in het afgelopen kwartaal de verwachtingen wist te overtreffen met een groei van meer dan 50%.

Nettowinst met derde de hoogte in

De omzet van Alibaba groeide in het derde kwartaal met 54% naar 53,25 miljard yuan (7,2 miljard euro). Ook de nettowinst sprong de hoogte in met 38% en kwam zo uit op 17,12 miljard yuan (2,3 miljard euro). De belangrijkste inkomstenbronnen voor Alibaba zijn verkoopplatforms Taobao en Tmall. Samen haalden ze een omzet van 46,58 miljard yuan (6,3 miljard euro), een groei van 45%.

 

Vanwege die sterke resultaten in het derde kwartaal verhoogt Alibaba de omzetverwachtingen. Het mikt nu op een groei van 53%, waarbij het eerder uitging van een groei van 48%. Een belangrijk aandeel voor de grote groei zijn de stijgende inkomsten uit advertenties, maar ook de hoge online bestedingen van Chinese consumenten hadden hun impact. Zo haalde Alibaba op 11 november tijdens Singles Day opnieuw een recordbedrag binnen van bijna 16 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

12/03/2018

De omzet van modebedrijf Prada, dat naast het Italiaanse merk met dezelfde naam ook tal van andere modemerken in portefeuille heeft, is in 2017 met enkele procenten gedaald. De verwachtingen voor het huidige boekjaar zijn echter hoog.

Back to top