Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

De tweede jaarlijkse Amazon Prime Day is volgens Amazon de beste dag ooit geweest voor de online retailer. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bestellingen wereldwijd zelfs met 60 procent gestegen.

 

Sterke dag voor Amazon-toestellen

Daarnaast was het ook de beste dag ooit voor de verkoop van de toestellen van Amazon, zoals de Fire TV, de Fire tablets en de Kindle e-readers. Zo werden er maar liefst 2,5 keer meer Amazon Fire TV’s verkocht dan op de Prime Day een jaar geleden.

 

“Prime op zich is de beste deal in de geschiedenis van het shoppen en Amazon Prime Day werd in het leven geroepen als een exclusief voordeel voor onze Prime-abonnees”, zegt Greg Greeley, vicepresident bij Amazon Prime. “We willen onze tientallen miljoenen leden van over heel de wereld bedanken om hiervan de beste dag in de geschiedenis van Amazon te maken.”

 

Analisten hadden verwacht dat de omzet van de Prime Day de grens van 1 miljard dollar zou doorbreken, maar in het midden van de dag waren er problemen met de site, omwille van de grote toestroom aan klanten. Het is mogelijk dat daardoor die grens toch niet wordt behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Amazon wil nieuw magazijn vlakbij Belgische en Nederlandse grens

10/01/2018

De Amerikaanse webshop Amazon gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in het Duitse Mönchengladbach. Het nieuwe magazijn ligt vlakbij de Nederlandse en Belgische grens en zal dus waarschijnlijk gebruikt worden om aan die markten leveren.

Amazon brengt virtuele paskamer aan huis

04/01/2018

Amazon heeft een patentaanvraag ingediend om van Echo Look een virtuele paskamer te maken. De spraakgestuurde camera van Amazon moet via 'augmented reality' gaan helpen om virtueel kleren te passen.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Alweer staking in grootste Duitse distributiecentrum Amazon

27/12/2017

De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een staking in het distributiecentrum van Amazon in Bad Hersfeld, het grootste distributiecentrum van de webwinkel in Duitsland. De staking moet nog de rest van het jaar duren.

Back to top