Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

De tweede jaarlijkse Amazon Prime Day is volgens Amazon de beste dag ooit geweest voor de online retailer. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bestellingen wereldwijd zelfs met 60 procent gestegen.

 

Sterke dag voor Amazon-toestellen

Daarnaast was het ook de beste dag ooit voor de verkoop van de toestellen van Amazon, zoals de Fire TV, de Fire tablets en de Kindle e-readers. Zo werden er maar liefst 2,5 keer meer Amazon Fire TV’s verkocht dan op de Prime Day een jaar geleden.

 

“Prime op zich is de beste deal in de geschiedenis van het shoppen en Amazon Prime Day werd in het leven geroepen als een exclusief voordeel voor onze Prime-abonnees”, zegt Greg Greeley, vicepresident bij Amazon Prime. “We willen onze tientallen miljoenen leden van over heel de wereld bedanken om hiervan de beste dag in de geschiedenis van Amazon te maken.”

 

Analisten hadden verwacht dat de omzet van de Prime Day de grens van 1 miljard dollar zou doorbreken, maar in het midden van de dag waren er problemen met de site, omwille van de grote toestroom aan klanten. Het is mogelijk dat daardoor die grens toch niet wordt behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Filet Pur: Een kakelend scharminkel

09/03/2018

Bedorven gehakt of transparante kip? Carrefour of Casino? Veenbessen of pindakaas? Londen of Rotterdam? Pluskaart of Prime? In dit vrolijke weekoverzicht bestudeert RetailDetail Food àlle opties!

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Waarom de getrouwheidskaart passé is

06/03/2018

Mogelijk zal het sparen van getrouwheidspunten binnenkort verleden tijd zijn bij Delhaize, en dat hoeft niet te verbazen. Klantenkaartjes zijn voorbijgestreefd: retailers willen shoppers verleiden met directe kortingen en andere voordelen.

Amazon bevestigt supermarktambities, ook in Frankrijk

05/03/2018

Amazon bevestigt nogmaals zijn ambities in fooddistributie, dit keer bij monde van Frans directeur Frédéric Duval. Ook in Frankrijk wil de Amerikaanse e-tailreus heel graag zijn boodschappenservice lanceren.

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Back to top