Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

Amazon beleeft beste dag ooit op Amazon Prime Day

De tweede jaarlijkse Amazon Prime Day is volgens Amazon de beste dag ooit geweest voor de online retailer. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bestellingen wereldwijd zelfs met 60 procent gestegen.

 

Sterke dag voor Amazon-toestellen

Daarnaast was het ook de beste dag ooit voor de verkoop van de toestellen van Amazon, zoals de Fire TV, de Fire tablets en de Kindle e-readers. Zo werden er maar liefst 2,5 keer meer Amazon Fire TV’s verkocht dan op de Prime Day een jaar geleden.

 

“Prime op zich is de beste deal in de geschiedenis van het shoppen en Amazon Prime Day werd in het leven geroepen als een exclusief voordeel voor onze Prime-abonnees”, zegt Greg Greeley, vicepresident bij Amazon Prime. “We willen onze tientallen miljoenen leden van over heel de wereld bedanken om hiervan de beste dag in de geschiedenis van Amazon te maken.”

 

Analisten hadden verwacht dat de omzet van de Prime Day de grens van 1 miljard dollar zou doorbreken, maar in het midden van de dag waren er problemen met de site, omwille van de grote toestroom aan klanten. Het is mogelijk dat daardoor die grens toch niet wordt behaald.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Singles' Day schudt wereldwijd de retailkalender op, ook hier

14/11/2017

Opzij kerstomzet, Singles' Day is – met verpletterende voorsprong – de grootste winkelfeestdag geworden. Alibaba boekte op zijn eentje liefst 22 miljard euro omzet in slechts 24 uur en ook Bol.com genoot mee. Gaan we naar een nieuwe retailkalender?

Zo kunnen e-tailers Amazon Prime toch verslaan

13/11/2017

Volgens marktonderzoeker SmarterHQ is de band die consumenten hebben met Amazon Prime flinterdun en zouden ze hun abonnement snel achterwege laten als de voordelen te klein worden. Dat moet perspectieven openen voor concurrenten...

Filet Pur: Het gele gevaar is daar!

10/11/2017

Verschillende gevalletjes van grensoverschrijdend gedrag kenmerkten de afgelopen FMCG-week. De Belgische retailmarkt dreigt helemaal bezet gebied te worden. Maar of RetailDetail Food zich in nu de loopgraven zal terugtrekken?

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Amazon introduceert Prime in België en Nederland

08/11/2017

Amazon heeft nog steeds geen volledige Nederlandstalige webshop, maar dat houdt de Amerikaanse reus niet tegen om hier nieuwe diensten te lanceren. Vanaf vandaag is zo Amazon Prime beschikbaar in heel België en in Nederland.

Back to top