Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon brengt Handmade-platform naar Europa

Amazon heeft vandaag zijn platform voor handgemaakte artikelen, Handmade at Amazon, toegevoegd aan zijn websites in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Meteen 30.000 artikelen te koop

Het Amerikaanse internetwarenhuis lanceerde Handmade at Amazon een jaar geleden in de Verenigde Staten, als antwoord op het succesvolle Etsy. Bij de start pakte het platform meteen uit met zo’n 80.000 handgemaakte producten van een 5.000-tal ‘ambachtslui’. Intussen is het aanbod de kaap van de 500.000 producten al lang voorbij en is het aantal aanbieders zo goed als verdubbeld.

 

Tijd dus om ook de Europese markt te laten kennismaken met het fenomeen, moet CEO Jeff Bezos gedacht hebben. Al is ‘kennismaken’ een te groot woord, want grote concurrent Etsy is hier al langer actief, net als meer lokale spelers zoals het Duitse DaWanda en het (ondanks zijn Engelse naam) Franse Alittlemarket.

 

Handmade at Amazon gaat in Europa meteen van start met zo’n 30.000 artikelen: van sieraden over woonaccessoires en meubels tot keukenspullen en zelfs "kunst". Daarbij zitten ook al enkele tientallen producten van Belgische en Nederlandse makelij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil verder besparen en gaat daarom producenten sneller kosten aanrekenen op vlak van logistiek. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar het wil daar nu dus verandering in brengen.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Filet Pur: Een kakelend scharminkel

09/03/2018

Bedorven gehakt of transparante kip? Carrefour of Casino? Veenbessen of pindakaas? Londen of Rotterdam? Pluskaart of Prime? In dit vrolijke weekoverzicht bestudeert RetailDetail Food àlle opties!

Back to top