Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa | RetailDetail

Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Amazon creëert dit jaar 15.000 nieuwe jobs in Europa

Het Amerikaanse Amazon gaat dit jaar 15.000 nieuwe jobs creëren in Europa. Die banen zullen gespreid worden over verschillende landen: zo komen er 2.000 jobs in Duitsland, 1.500 in Frankrijk en zelfs 5.000 in het Verenigd Koninkrijk.

Uiteenlopende vacatures

Voor Amazon zal het alvast een recordaantal nieuwe banen betekenen in Europa. Het is daarbij op zoek naar heel wat verschillende mensen, gaande van taalkundigen tot softwareontwikkelaars en logistiekexperten. 2.000 van die nieuwe banen zullen gecreëerd worden in Duitsland, waardoor het totaal aantal werknemers daar stijgt naar 16.500. In Frankrijk komen er 1.500 nieuwe banen bij de huidige 4.000, maar de grootste groei komt in het Verenigd Koninkrijk: daar zal het aantal werknemers met 5.000 aangroeien naar 24.000.

 

Het grote aantal nieuwe jobs is te danken aan het feit dat Amazon in zowat al zijn segmenten sterk aan het groeien is: zo investeert Amazon nog altijd heel veel in het uitbouwen van een eigen logistiek netwerk. Naar eigen zeggen heeft het Amerikaanse bedrijf ondertussen al meer dan 100 vestigingen in Europa, gaande van logistieke centra tot een netwerk van onderzoeksafdelingen en datacenters.

 

Daarnaast wil Amazon met het groeiend aantal werknemers zijn klanten ook beter bedienen. Zo kunnen klanten in München en Berlijn momenteel hun bestellingen al dezelfde dag of zelfs binnen het uur geleverd krijgen. Ook online supermarkt Amazon Fresh vindt steeds meer zijn weg in Europa.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.