Amazon Dash nu ook naar het Verenigd Koninkrijk

Amazon Dash nu ook naar het Verenigd Koninkrijk

Amazon heeft het toestel Amazon Dash gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Met het toestel kunnen barcodes van producten gescand worden, waarna die automatisch bij Amazon besteld worden.

 

Gratis bij Amazon Fresh

Naast het scannen van barcodes kunnen producten ook besteld worden met 'voice commands'. De producten worden dan toegevoegd aan het winkelwagentje op Amazon, waarna de klant de bestelling later zelf kan afronden op de website.

 

Amazon heeft besloten om het toestel ook te lanceren in het Verenigd Koninkrijk, omdat sinds kort ook Amazon Fresh te vinden is in het land. Amazon Dash moet ervoor zorgen dat gebruikers van Amazon Fresh eenvoudiger hun bestellingen kunnen plaatsen.

 

Op proef in Londen

“We zijn allemaal gewoon om te onthouden wat er in onze koelkast en onze keuken te vinden is, en om neer te schrijven wat we moeten onthouden”, zegt Ajay Kavan, vicepresident van Amazon Fresh. “Met Dash kunnen consumenten op elk moment producten bijhouden.”

 

Amazon Fresh lanceerde vorige maand in het Verenigd Koninkrijk, maar is voorlopig wel enkel nog maar beschikbaar voor klanten in Londen. Tot eind augustus krijgen gebruikers van Amazon Fresh een gratis Dash bij hun tweede bestelling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Singles' Day schudt wereldwijd de retailkalender op, ook hier

14/11/2017

Opzij kerstomzet, Singles' Day is – met verpletterende voorsprong – de grootste winkelfeestdag geworden. Alibaba boekte op zijn eentje liefst 22 miljard euro omzet in slechts 24 uur en ook Bol.com genoot mee. Gaan we naar een nieuwe retailkalender?

Zo kunnen e-tailers Amazon Prime toch verslaan

13/11/2017

Volgens marktonderzoeker SmarterHQ is de band die consumenten hebben met Amazon Prime flinterdun en zouden ze hun abonnement snel achterwege laten als de voordelen te klein worden. Dat moet perspectieven openen voor concurrenten...

Filet Pur: Het gele gevaar is daar!

10/11/2017

Verschillende gevalletjes van grensoverschrijdend gedrag kenmerkten de afgelopen FMCG-week. De Belgische retailmarkt dreigt helemaal bezet gebied te worden. Maar of RetailDetail Food zich in nu de loopgraven zal terugtrekken?

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Amazon introduceert Prime in België en Nederland

08/11/2017

Amazon heeft nog steeds geen volledige Nederlandstalige webshop, maar dat houdt de Amerikaanse reus niet tegen om hier nieuwe diensten te lanceren. Vanaf vandaag is zo Amazon Prime beschikbaar in heel België en in Nederland.

Back to top