Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Alexa

De Echo en zijn verschillende varianten maken gebruik van de spraakassistent Alexa, die door Amazon werd ontwikkeld. Voorlopig is ze wel enkel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Nederlandstalige klanten kunnen voor hun aankoop terecht op Amazon.de, terwijl de Franstalige consument zijn blik op Amazon.fr moet richten.

 

Naast de Echo wordt ook Amazon Music Unlimited gelanceerd in België en Nederland, weet De Tijd. Dat is de eigen Spotify van Amazon, die toegang geeft tot veertig miljoen nummers. De dienst kan niet toevallig eenvoudig bediend worden via de slimme luidsprekers van Amazon.

 

Met de lancering van de Echo en Amazon Music Unlimited zet Amazon een volgende stap in onze regio. Vorige maand lanceerde het bedrijf ook al de abonnementsformule Amazon Prime, waarmee bestellingen binnen 24 uur worden geleverd en die ook een eigen concurrent voor Netflix bevat.

Tags: