Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux
Shutterstock

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Alexa

De Echo en zijn verschillende varianten maken gebruik van de spraakassistent Alexa, die door Amazon werd ontwikkeld. Voorlopig is ze wel enkel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Nederlandstalige klanten kunnen voor hun aankoop terecht op Amazon.de, terwijl de Franstalige consument zijn blik op Amazon.fr moet richten.

 

Naast de Echo wordt ook Amazon Music Unlimited gelanceerd in België en Nederland, weet De Tijd. Dat is de eigen Spotify van Amazon, die toegang geeft tot veertig miljoen nummers. De dienst kan niet toevallig eenvoudig bediend worden via de slimme luidsprekers van Amazon.

 

Met de lancering van de Echo en Amazon Music Unlimited zet Amazon een volgende stap in onze regio. Vorige maand lanceerde het bedrijf ook al de abonnementsformule Amazon Prime, waarmee bestellingen binnen 24 uur worden geleverd en die ook een eigen concurrent voor Netflix bevat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Amazon wil nieuw magazijn vlakbij Belgische en Nederlandse grens

10/01/2018

De Amerikaanse webshop Amazon gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in het Duitse Mönchengladbach. Het nieuwe magazijn ligt vlakbij de Nederlandse en Belgische grens en zal dus waarschijnlijk gebruikt worden om aan die markten leveren.

Amazon brengt virtuele paskamer aan huis

04/01/2018

Amazon heeft een patentaanvraag ingediend om van Echo Look een virtuele paskamer te maken. De spraakgestuurde camera van Amazon moet via 'augmented reality' gaan helpen om virtueel kleren te passen.

Back to top