Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux | RetailDetail

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux
Shutterstock

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Alexa

De Echo en zijn verschillende varianten maken gebruik van de spraakassistent Alexa, die door Amazon werd ontwikkeld. Voorlopig is ze wel enkel beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans. Nederlandstalige klanten kunnen voor hun aankoop terecht op Amazon.de, terwijl de Franstalige consument zijn blik op Amazon.fr moet richten.

 

Naast de Echo wordt ook Amazon Music Unlimited gelanceerd in België en Nederland, weet De Tijd. Dat is de eigen Spotify van Amazon, die toegang geeft tot veertig miljoen nummers. De dienst kan niet toevallig eenvoudig bediend worden via de slimme luidsprekers van Amazon.

 

Met de lancering van de Echo en Amazon Music Unlimited zet Amazon een volgende stap in onze regio. Vorige maand lanceerde het bedrijf ook al de abonnementsformule Amazon Prime, waarmee bestellingen binnen 24 uur worden geleverd en die ook een eigen concurrent voor Netflix bevat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Filet Pur: Conflictmanagement voor dummies

06/04/2018

Retailers en fabrikanten zijn niet blind getrouwd, en op Tinder zitten ze evenmin. Nee hoor, ze zitten elkaar gewoon in de haren. Dat leert ons het louter informatieve weekoverzicht van RetailDetail Food.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.