Amazon gaat zwaar investeren in Italië

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

E-tailer Amazon is van plan om 500 miljoen euro te investeren in Italië, waarbij het onder andere een groot logistiek centrum wil bouwen in de buurt van Rome. Dat moet volgend jaar de deuren openen.

Grote groeimarge

Het distributiecentrum betekent alvast een investering van 150 miljoen euro en zal werk bieden aan 1.200 mensen. Het wordt het tweede logistieke centrum van Amazon in Italië.

 

De investeringen van Amazon zijn een reactie op een nieuw beleid van de Italiaanse regering, die Italië op het niveau van andere grote Europese economieën wil krijgen op vlak van internetgebruik en e-commerce. Italië is de vierde grootste economie in Europa, maar hangt onderaan het lijstje op vlak van internetgebruik: slechts de helft van de Italiaanse huishoudens beschikt over een goede internetverbinding. De investering van Amazon is de grootste van een buitenlands internetbedrijf, sinds eerste minister Matteo Renzi in april aankondigde dat hij de uitrol van snel internet in Italië wil versnellen.

 

De online verkoop in Italië wordt voor dit jaar geschat op een totaal van 19 miljard euro, wat een verdubbeling is ten opzichte van de cijfers uit 2011.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Back to top