Amazon gaat zwaar investeren in Italië | RetailDetail

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

E-tailer Amazon is van plan om 500 miljoen euro te investeren in Italië, waarbij het onder andere een groot logistiek centrum wil bouwen in de buurt van Rome. Dat moet volgend jaar de deuren openen.

Grote groeimarge

Het distributiecentrum betekent alvast een investering van 150 miljoen euro en zal werk bieden aan 1.200 mensen. Het wordt het tweede logistieke centrum van Amazon in Italië.

 

De investeringen van Amazon zijn een reactie op een nieuw beleid van de Italiaanse regering, die Italië op het niveau van andere grote Europese economieën wil krijgen op vlak van internetgebruik en e-commerce. Italië is de vierde grootste economie in Europa, maar hangt onderaan het lijstje op vlak van internetgebruik: slechts de helft van de Italiaanse huishoudens beschikt over een goede internetverbinding. De investering van Amazon is de grootste van een buitenlands internetbedrijf, sinds eerste minister Matteo Renzi in april aankondigde dat hij de uitrol van snel internet in Italië wil versnellen.

 

De online verkoop in Italië wordt voor dit jaar geschat op een totaal van 19 miljard euro, wat een verdubbeling is ten opzichte van de cijfers uit 2011.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Omzet daalt, maar Prada verwacht veel van 2018

12/03/2018

De omzet van modebedrijf Prada, dat naast het Italiaanse merk met dezelfde naam ook tal van andere modemerken in portefeuille heeft, is in 2017 met enkele procenten gedaald. De verwachtingen voor het huidige boekjaar zijn echter hoog.

Filet Pur: Een kakelend scharminkel

09/03/2018

Bedorven gehakt of transparante kip? Carrefour of Casino? Veenbessen of pindakaas? Londen of Rotterdam? Pluskaart of Prime? In dit vrolijke weekoverzicht bestudeert RetailDetail Food àlle opties!

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Waarom de getrouwheidskaart passé is

06/03/2018

Mogelijk zal het sparen van getrouwheidspunten binnenkort verleden tijd zijn bij Delhaize, en dat hoeft niet te verbazen. Klantenkaartjes zijn voorbijgestreefd: retailers willen shoppers verleiden met directe kortingen en andere voordelen.

Back to top