Amazon gaat zwaar investeren in Italië

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

E-tailer Amazon is van plan om 500 miljoen euro te investeren in Italië, waarbij het onder andere een groot logistiek centrum wil bouwen in de buurt van Rome. Dat moet volgend jaar de deuren openen.

Grote groeimarge

Het distributiecentrum betekent alvast een investering van 150 miljoen euro en zal werk bieden aan 1.200 mensen. Het wordt het tweede logistieke centrum van Amazon in Italië.

 

De investeringen van Amazon zijn een reactie op een nieuw beleid van de Italiaanse regering, die Italië op het niveau van andere grote Europese economieën wil krijgen op vlak van internetgebruik en e-commerce. Italië is de vierde grootste economie in Europa, maar hangt onderaan het lijstje op vlak van internetgebruik: slechts de helft van de Italiaanse huishoudens beschikt over een goede internetverbinding. De investering van Amazon is de grootste van een buitenlands internetbedrijf, sinds eerste minister Matteo Renzi in april aankondigde dat hij de uitrol van snel internet in Italië wil versnellen.

 

De online verkoop in Italië wordt voor dit jaar geschat op een totaal van 19 miljard euro, wat een verdubbeling is ten opzichte van de cijfers uit 2011.