Amazon gaat zwaar investeren in Italië | RetailDetail

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

Amazon gaat zwaar investeren in Italië

E-tailer Amazon is van plan om 500 miljoen euro te investeren in Italië, waarbij het onder andere een groot logistiek centrum wil bouwen in de buurt van Rome. Dat moet volgend jaar de deuren openen.

Grote groeimarge

Het distributiecentrum betekent alvast een investering van 150 miljoen euro en zal werk bieden aan 1.200 mensen. Het wordt het tweede logistieke centrum van Amazon in Italië.

 

De investeringen van Amazon zijn een reactie op een nieuw beleid van de Italiaanse regering, die Italië op het niveau van andere grote Europese economieën wil krijgen op vlak van internetgebruik en e-commerce. Italië is de vierde grootste economie in Europa, maar hangt onderaan het lijstje op vlak van internetgebruik: slechts de helft van de Italiaanse huishoudens beschikt over een goede internetverbinding. De investering van Amazon is de grootste van een buitenlands internetbedrijf, sinds eerste minister Matteo Renzi in april aankondigde dat hij de uitrol van snel internet in Italië wil versnellen.

 

De online verkoop in Italië wordt voor dit jaar geschat op een totaal van 19 miljard euro, wat een verdubbeling is ten opzichte van de cijfers uit 2011.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Opinie: Blockchain, de killer van de platformen

11/06/2018

Blockchain houdt bijzonder interessante mogelijkheden in voor retail. Het is echter niet alleen een hulpmiddel voor de retailer, het kan die ook gaan vervangen. Maakt blockchain banken en supermarkten overbodig?

Peas&Love mikt op 150 stadsboerderijen op daken

07/06/2018

De Brusselse start-up Peas&Love, die stadsboerderijen op daken creëert en verhuurt, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij enkele Franse investeerders. Met dat verse geld wil oprichter Jean-Patrick Scheepers de komende vijf jaar 150 nieuwe stadslandbouwprojecten 'uit de grond' stampen.

Hoe Amazon ons koopgedrag beïnvloedt

05/06/2018

Liefst 40% van de Belgen winkelt tegenwoordig al bij Amazon en 27% van hen start naar eigen zeggen zijn online zoektocht steevast op de Amazon-website. Toch blijft de fysieke winkel een essentieel verkoopkanaal.