Amazon hint naar eigen poetsdienst | RetailDetail

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Het Amerikaanse Amazon heeft enkele vacatures geplaatst waarbij het op zoek is naar ‘home assistants’ die Amazonklanten moeten helpen om hun huis op orde te houden. Het lijkt er op dat Amazon dus een eigen poetsdienst wil starten.

Experiment

Mensen die op de vacature reageren, moeten bereid zijn om mensen in het huis te helpen. Dat houdt schoonmaken in, maar ook andere taken zoals het opbergen van de boodschappen. Ze moeten zo een tijdbesparende hulp zijn voor abonnees van Amazon Prime.

 

Amazon is wel niet op zoek naar een leger poetshulpe: voorlopig blijft het slechts bij twee vacatures en mogelijk gaat het hier dan ook over een experiment of misschien zelfs een promotiestunt om Prime onder de aandacht te brengen.

 

Belangrijk onderdeel Amazon

Prime is dan ook een bijzonder belangrijk onderdeel geworden van Amazon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat abonnees van de dienst twee keer zoveel uitgeven op Amazon als een normale consument. Ondertussen zou bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens over een abonnement op Amazon Prime beschikken.

 

Stilaan lijkt het er wel op dat de markt verzadigd geraakt in de Verenigde Staten en dus moet Amazon het abonnement interessanter maken, onder andere door er meer voordelen aan te koppelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Filet Pur: Een kakelend scharminkel

09/03/2018

Bedorven gehakt of transparante kip? Carrefour of Casino? Veenbessen of pindakaas? Londen of Rotterdam? Pluskaart of Prime? In dit vrolijke weekoverzicht bestudeert RetailDetail Food àlle opties!

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Waarom de getrouwheidskaart passé is

06/03/2018

Mogelijk zal het sparen van getrouwheidspunten binnenkort verleden tijd zijn bij Delhaize, en dat hoeft niet te verbazen. Klantenkaartjes zijn voorbijgestreefd: retailers willen shoppers verleiden met directe kortingen en andere voordelen.

Amazon bevestigt supermarktambities, ook in Frankrijk

05/03/2018

Amazon bevestigt nogmaals zijn ambities in fooddistributie, dit keer bij monde van Frans directeur Frédéric Duval. Ook in Frankrijk wil de Amerikaanse e-tailreus heel graag zijn boodschappenservice lanceren.

Back to top