Amazon hint naar eigen poetsdienst | RetailDetail

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Het Amerikaanse Amazon heeft enkele vacatures geplaatst waarbij het op zoek is naar ‘home assistants’ die Amazonklanten moeten helpen om hun huis op orde te houden. Het lijkt er op dat Amazon dus een eigen poetsdienst wil starten.

Experiment

Mensen die op de vacature reageren, moeten bereid zijn om mensen in het huis te helpen. Dat houdt schoonmaken in, maar ook andere taken zoals het opbergen van de boodschappen. Ze moeten zo een tijdbesparende hulp zijn voor abonnees van Amazon Prime.

 

Amazon is wel niet op zoek naar een leger poetshulpe: voorlopig blijft het slechts bij twee vacatures en mogelijk gaat het hier dan ook over een experiment of misschien zelfs een promotiestunt om Prime onder de aandacht te brengen.

 

Belangrijk onderdeel Amazon

Prime is dan ook een bijzonder belangrijk onderdeel geworden van Amazon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat abonnees van de dienst twee keer zoveel uitgeven op Amazon als een normale consument. Ondertussen zou bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens over een abonnement op Amazon Prime beschikken.

 

Stilaan lijkt het er wel op dat de markt verzadigd geraakt in de Verenigde Staten en dus moet Amazon het abonnement interessanter maken, onder andere door er meer voordelen aan te koppelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Wil Kimberly-Clark af van z’n Europese tak?

20/07/2018

De producent van Kleenex-zakdoekjes, Huggies-luiers en Scottex-toiletpapier kampt met tegenvallende verkoopcijfers en oplopende kosten. Financiële bronnen vermoeden dan ook dat Kimberly-Clark Europese business wil verkopen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.