Amazon hint naar eigen poetsdienst

Amazon hint naar eigen poetsdienst
Shutterstock

Het Amerikaanse Amazon heeft enkele vacatures geplaatst waarbij het op zoek is naar ‘home assistants’ die Amazonklanten moeten helpen om hun huis op orde te houden. Het lijkt er op dat Amazon dus een eigen poetsdienst wil starten.

Experiment

Mensen die op de vacature reageren, moeten bereid zijn om mensen in het huis te helpen. Dat houdt schoonmaken in, maar ook andere taken zoals het opbergen van de boodschappen. Ze moeten zo een tijdbesparende hulp zijn voor abonnees van Amazon Prime.

 

Amazon is wel niet op zoek naar een leger poetshulpe: voorlopig blijft het slechts bij twee vacatures en mogelijk gaat het hier dan ook over een experiment of misschien zelfs een promotiestunt om Prime onder de aandacht te brengen.

 

Belangrijk onderdeel Amazon

Prime is dan ook een bijzonder belangrijk onderdeel geworden van Amazon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat abonnees van de dienst twee keer zoveel uitgeven op Amazon als een normale consument. Ondertussen zou bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens over een abonnement op Amazon Prime beschikken.

 

Stilaan lijkt het er wel op dat de markt verzadigd geraakt in de Verenigde Staten en dus moet Amazon het abonnement interessanter maken, onder andere door er meer voordelen aan te koppelen.