Amazon hint naar eigen poetsdienst | RetailDetail

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Amazon hint naar eigen poetsdienst

Het Amerikaanse Amazon heeft enkele vacatures geplaatst waarbij het op zoek is naar ‘home assistants’ die Amazonklanten moeten helpen om hun huis op orde te houden. Het lijkt er op dat Amazon dus een eigen poetsdienst wil starten.

Experiment

Mensen die op de vacature reageren, moeten bereid zijn om mensen in het huis te helpen. Dat houdt schoonmaken in, maar ook andere taken zoals het opbergen van de boodschappen. Ze moeten zo een tijdbesparende hulp zijn voor abonnees van Amazon Prime.

 

Amazon is wel niet op zoek naar een leger poetshulpe: voorlopig blijft het slechts bij twee vacatures en mogelijk gaat het hier dan ook over een experiment of misschien zelfs een promotiestunt om Prime onder de aandacht te brengen.

 

Belangrijk onderdeel Amazon

Prime is dan ook een bijzonder belangrijk onderdeel geworden van Amazon. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat abonnees van de dienst twee keer zoveel uitgeven op Amazon als een normale consument. Ondertussen zou bijna de helft van de Amerikaanse huishoudens over een abonnement op Amazon Prime beschikken.

 

Stilaan lijkt het er wel op dat de markt verzadigd geraakt in de Verenigde Staten en dus moet Amazon het abonnement interessanter maken, onder andere door er meer voordelen aan te koppelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.