Amazon op zoek naar winkelruimte in Londen | RetailDetail

Amazon op zoek naar winkelruimte in Londen

Amazon op zoek naar winkelruimte in Londen

Volgens bepaalde bronnen zou Amazon in Londen op zoek zijn naar winkelruimte, om er op termijn een supermarkt te openen. Het zou gaan over filialen van Amazon Go, de supermarkt zonder kassa waarvan Amazon er momenteel al één heeft in Seattle.

Uitgebreide versie Amazon Go

Voorlopig is het nog niet duidelijk hoeveel locaties Amazon op het oog heeft en wanneer de supermarkten de deuren zullen openen. Amazon wil voorlopig ook nog geen commentaar geven op de geruchten.

 

Daarnaast zou Amazon ook werken aan een grotere versie van Amazon Go, waarbij de boodschappen ook automatisch worden verpakt voor de klanten. De winkels kunnen een oppervlakte hebben van 1.000 tot 3.500 m², maar zouden toch maar een zestal werknemers vereisen. Omwille van het lage aantal werknemers, zou de winst van zo’n winkel ook exponentieel stijgen. De operationele winstmarges zouden hoger dan 20% kunnen zijn, terwijl het gemiddelde in de sector slechts 1,7 procent is.

 

Nog opvallend aan het nieuwe concept is dat de winkel over twee verdiepingen zou beschikken: de onderste verdieping zou ingericht zijn als een gewone winkel, terwijl op de eerste verdieping de producten worden verzameld door robots, waarna ze aan de uitgang worden klaargezet voor de klant. Voorlopig zijn er wel nog geen echte plannen om de winkel effectief te bouwen en Amazon ontkent zelfs dat het idee bestaat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Filet Pur: Een dikke nul voor sfeer en gezelligheid

04/05/2018

Plopperdeplop! Er werd weer flink wat verzoend deze week, al betekent dat niet meteen dat de donkere wolken boven de foodretailsector verdwenen zijn. Wel integendeel, zo blijkt uit het geheel plasticvrije weekoverzicht van RetailDetail Food.