Amazon organiseert zelf zeevracht van China naar Amerika

Amazon organiseert zelf zeevracht van China naar Amerika

De Amerikaanse e-commercereus Amazon neemt opnieuw een stuk van de logistieke keten zelf in handen: het bedrijf heeft zijn activiteiten uitgebreid met zeevracht van China naar de Verenigde Staten.

Al 150 containers vervoerd

Amazon bezit zelf geen schepen, maar het fungeert sinds kort wel als internationaal expediteur. Sinds oktober zou het al meer dan 150 containers vanuit China naar de Verenigde Staten vervoerd hebben. Die containers bevatten producten van Chinese producenten die verkocht worden op de webshop van Amazon. Sinds begin deze maand heeft Amazon ook prijzen online staan voor logistieke diensten als sorteren, labelen en vrachtservices. Dat doet het onder de naam van de Chinese dochtermaatschappij Beijing Century Joyo Courier Service.

 

Amazon is al sinds enkele jaren aan de slag met het overnemen van taken die traditioneel worden uitgevoerd door bedrijven als FedEx of UPS. Het uiteindelijke doel van Amazon is om op een dag alle eigen bestellingen te vervoeren en ook pakketten van andere partijen. Zo wil het ook 40 cargovliegtuigen leasen en heeft het al een aantal eigen vrachtwagens aangekocht. Volgens Amazon is dit de enige manier om er voor te zorgen dat de logistieke invulling van het groeiend aantal bestelling goed blijft gebeuren.