Amazon verrast met de Treasure Truck

Amazon verrast met de Treasure Truck

De Amerikaanse online retailer Amazon rijdt sinds kort in Seattle rond met een Treasure Truck. De vrachtwagen levert op bepaalde plekken in de stad een aantal producten op een wel heel speciale manier.

Flash verkopen

Consumenten die de Treasure Truck van dichtbij willen zien, die moeten één van de artikelen die aan de Treasure Truck zijn gelinkt bestellen via de mobiele app van Amazon. Amazon wil zo duidelijk nog meer mensen aanzetten om via de app aankopen te doen. De vrachtwagen verkoopt wel steeds een beperkt aantal van de aangeboden producten, dus klanten moeten er snel bij zijn.

 

Klanten kunnen inschrijven op meldingen die hen laten weten wanneer de truck in hun buurt is. Op dat moment kunnen ze kiezen uit de producten die die dag verkocht worden.

 

De Treasure Truck is opnieuw een stap van Amazon in de wereld van de fysieke retail. De online retailer komt de laatste jaren steeds vaker met fysieke concepten, zoals pop-up stores en een eigen boekenwinkel. Er gaan ook al een tijdje geruchten dat Amazon die boekenwinkel wil uitbreiden tot een volledige keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Singles' Day schudt wereldwijd de retailkalender op, ook hier

14/11/2017

Opzij kerstomzet, Singles' Day is – met verpletterende voorsprong – de grootste winkelfeestdag geworden. Alibaba boekte op zijn eentje liefst 22 miljard euro omzet in slechts 24 uur en ook Bol.com genoot mee. Gaan we naar een nieuwe retailkalender?

Zo kunnen e-tailers Amazon Prime toch verslaan

13/11/2017

Volgens marktonderzoeker SmarterHQ is de band die consumenten hebben met Amazon Prime flinterdun en zouden ze hun abonnement snel achterwege laten als de voordelen te klein worden. Dat moet perspectieven openen voor concurrenten...

Filet Pur: Het gele gevaar is daar!

10/11/2017

Verschillende gevalletjes van grensoverschrijdend gedrag kenmerkten de afgelopen FMCG-week. De Belgische retailmarkt dreigt helemaal bezet gebied te worden. Maar of RetailDetail Food zich in nu de loopgraven zal terugtrekken?

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Amazon introduceert Prime in België en Nederland

08/11/2017

Amazon heeft nog steeds geen volledige Nederlandstalige webshop, maar dat houdt de Amerikaanse reus niet tegen om hier nieuwe diensten te lanceren. Vanaf vandaag is zo Amazon Prime beschikbaar in heel België en in Nederland.

Back to top