Amazon verrast met de Treasure Truck

Amazon verrast met de Treasure Truck

De Amerikaanse online retailer Amazon rijdt sinds kort in Seattle rond met een Treasure Truck. De vrachtwagen levert op bepaalde plekken in de stad een aantal producten op een wel heel speciale manier.

Flash verkopen

Consumenten die de Treasure Truck van dichtbij willen zien, die moeten één van de artikelen die aan de Treasure Truck zijn gelinkt bestellen via de mobiele app van Amazon. Amazon wil zo duidelijk nog meer mensen aanzetten om via de app aankopen te doen. De vrachtwagen verkoopt wel steeds een beperkt aantal van de aangeboden producten, dus klanten moeten er snel bij zijn.

 

Klanten kunnen inschrijven op meldingen die hen laten weten wanneer de truck in hun buurt is. Op dat moment kunnen ze kiezen uit de producten die die dag verkocht worden.

 

De Treasure Truck is opnieuw een stap van Amazon in de wereld van de fysieke retail. De online retailer komt de laatste jaren steeds vaker met fysieke concepten, zoals pop-up stores en een eigen boekenwinkel. Er gaan ook al een tijdje geruchten dat Amazon die boekenwinkel wil uitbreiden tot een volledige keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Amazon wil nieuw magazijn vlakbij Belgische en Nederlandse grens

10/01/2018

De Amerikaanse webshop Amazon gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in het Duitse Mönchengladbach. Het nieuwe magazijn ligt vlakbij de Nederlandse en Belgische grens en zal dus waarschijnlijk gebruikt worden om aan die markten leveren.

Amazon brengt virtuele paskamer aan huis

04/01/2018

Amazon heeft een patentaanvraag ingediend om van Echo Look een virtuele paskamer te maken. De spraakgestuurde camera van Amazon moet via 'augmented reality' gaan helpen om virtueel kleren te passen.

Back to top