Amazon werkt aan verschillende fysieke winkelconcepten

Amazon werkt aan verschillende fysieke winkelconcepten

Amazon werkt aan verschillende fysieke winkelconcepten

Amazon heeft al een tijdje een aantal fysieke boekwinkels en met Amazon Go heeft het ook een supermarktconcept zonder kassa’s ontwikkeld. Volgens insiders heeft het echter nog een aantal fysieke winkelconcepten achter de hand.

 

Augmented reality

Amazon zou onder meer nog werken aan winkels waar klanten meubelen of huishoudapparaten kunnen vinden. Het zou daarbij niet gaan over traditionele winkels, maar eerder over showrooms, waar klanten de producten kunnen komen bekijken. Bestellingen worden later dan gewoon aan huis geleverd. De webverkoper wil zo inspelen op de groep consumenten die bepaalde producten nog steeds in het echt willen zien en niet zomaar online bestellen, zoals bijvoorbeeld meubelen.

 

Amazon wil in de winkels ook gebruik maken van heel wat technologie, zoals augmented reality, waardoor klanten meteen kunnen zien hoe de producten in hun huis passen. Daarnaast wil de online retailreus ook een voorbeeld nemen aan Apple en op de proppen komen met een elektronicaketen met de focus op eigen producten.

 

Amazon-supermarktketen in India?

In thuisbasis Seattle wil Amazon naast de pilootwinkel van Amazon Go ook nog twee nieuwe winkels openen, waar klanten zonder uit te stappen snel hun online bestelde boodschappen kunnen ophalen. In India zou er dan weer een volledige supermarktketen op het programma staan, onder de codenaam Project Everest. India is een bijzonder grote markt en eentje die nog wordt gedomineerd door gewone markten op straat. Er is dus ruimte voor een nieuwe supermarktketen en Amazon krijgt heel wat steun van de Indische regering om in dat gat te springen.

 

De kans is echter groot dat een aantal van die projecten bij Amazon nooit het daglicht te zien krijgen. Werknemers binnen het bedrijf worden steevast aangemoedigd om met nieuwe ideeën op de proppen te komen, waarna wordt bekeken of die haalbaar zijn. Daarnaast is Amazon altijd heel karig geweest met informatie rond nieuwe concepten. Toch tonen de verschillende concepten aan dat Amazon steevast op zoek is naar nieuwe manieren om hun klanten te bereiken, naast de online verkoop waar het al een dominante kracht is.

 

Het bedrijf heeft bovendien ingezien dat consumenten minder snel de overstap maken naar het online aankopen van hun dagelijkse boodschappen dan oorspronkelijk gedacht. Amazon steekt al ongeveer 10 jaar flink wat geld in het uitbouwen van Amazon Fresh, maar moet toezien hoe de vooruitgang op dat vlak vrij traag verloopt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Filet Pur: Een kakelend scharminkel

09/03/2018

Bedorven gehakt of transparante kip? Carrefour of Casino? Veenbessen of pindakaas? Londen of Rotterdam? Pluskaart of Prime? In dit vrolijke weekoverzicht bestudeert RetailDetail Food àlle opties!

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Waarom de getrouwheidskaart passé is

06/03/2018

Mogelijk zal het sparen van getrouwheidspunten binnenkort verleden tijd zijn bij Delhaize, en dat hoeft niet te verbazen. Klantenkaartjes zijn voorbijgestreefd: retailers willen shoppers verleiden met directe kortingen en andere voordelen.

Amazon bevestigt supermarktambities, ook in Frankrijk

05/03/2018

Amazon bevestigt nogmaals zijn ambities in fooddistributie, dit keer bij monde van Frans directeur Frédéric Duval. Ook in Frankrijk wil de Amerikaanse e-tailreus heel graag zijn boodschappenservice lanceren.

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Back to top