Amazon werkt ook aan eigen muziekdienst

Amazon werkt ook aan eigen muziekdienst

Het Amerikaanse Amazon is van plan om in de nabije toekomst de strijd aan te gaan met Spotify, Apple Music en Google Play Music, want de online retailer maakt werk van een eigen streamingdienst voor muziek.

Totaalpakket

Momenteel zou Amazon nog de laatste details aan het regelen zijn met de platenlabels, om zo een concurrerende catalogus te kunnen voorleggen. Eind deze zomer of in de herfst moet de nieuwe dienst dan voor het grote publiek beschikbaar zijn. De kostprijs wordt 9,99 euro per maand, wat zowat de standaardprijs is bij de concurrentie.

 

Amazon hoopt bovendien dat de nieuwe muziekdienst de Echo interessanter zal maken bij het grote publiek. Die speaker maakt het voor gebruikers mogelijk om op het internet te zoeken of producten te bestellen door middel van voice commands. Ook de streamingdienst moet via de Echo bestuurd kunnen worden.

 

Amazon biedt momenteel al een beperkte muziekdienst aan via zijn Prime-abonnement, maar het beseft dat de service een belangrijk onderdeel is van het totaalpakket dat het voor zijn klanten wil creëren. Het is natuurlijk nog maar de vraag of er nog ruimte is op een markt waar al heel wat muziekdiensten met een gelijkaardig aanbod te vinden zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Back to top