ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

Internetretailer ASOS staat in het oog van de storm nu een Brits parlementslid een onderzoek eist naar de arbeidsomstandigheden bij de logistieke onderaannemer XPO. De retailer ontkent de aantijgingen in alle toonaarden.

 

“Het nieuwe Sports Direct”

Het was de socialist Owen Smith die, in navolging van enkele vakbonden, de kat de bel aanbond. Smith, die een gooi doet naar het voorzitterschap van Labour, eist een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden bij ASOS. Hij noemt de retailer zelfs “het nieuwe Sports Direct”. Die sportketen moest zich in juni nog verantwoorden voor soortgelijke aantijgingen.

 

Ook bij ASOS klagen de Britse vakbonden al langer de “ondraaglijke werkdruk” aan bij ASOS en het “schrikbewind” dat er heerst op de werkvloer: “De mensen zijn bang omdat ze in een systeem werken waarbij ze op elk moment hun baan kunnen verliezen.”

 

Maar het management ontkent. “Wij zijn verbaasd over de aantijgingen van Owen. Dit is het eerste dat we van hem horen en hij heeft nog nooit een voet in ons distributiecentrum gezet”, reageert een woordvoerder van ASOS.

 

“Wij werken ongelooflijk hard samen met XPO (het logistieke bedrijf dat de site beheert, nvdr.) om een positieve, ondersteunende en gezonde werkomgeving te creëren voor het team in Barnsley. Zoals we al vaker uitdrukkelijk hebben gezegd: wij werken niet met contracten zonder uren, onze mensen kunnen naar het toilet gaan of iets te drinken halen wanneer zij dat willen én we betalen meer dan het minimumloon.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Vijf jaar na ramp Rana Plaza: “Te weinig overheidsmaatregelen”

24/04/2018

Vijf jaar na de instorting van de kledingfabrieken Rana Plaza in Bangladesh neemt België weinig dwingende maatregelen om producenten tot duurzamere productie te verplichten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KULeuven.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

"Uitbuiting in textielindustrie blijft harde realiteit"

04/04/2018

Nog geen drie eurocent, zoveel verdienen Pakistaanse thuisnaaisters voor een kledingstuk waaraan uren werk is. Ondanks wereldwijde ‘Schone en Eerlijke Kleding'-campagnes blijven wantoestanden de textielindustrie kleuren, zo schrijft De Standaard.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.