ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

ASOS weerlegt aantijgingen over arbeidsomstandigheden

Internetretailer ASOS staat in het oog van de storm nu een Brits parlementslid een onderzoek eist naar de arbeidsomstandigheden bij de logistieke onderaannemer XPO. De retailer ontkent de aantijgingen in alle toonaarden.

 

“Het nieuwe Sports Direct”

Het was de socialist Owen Smith die, in navolging van enkele vakbonden, de kat de bel aanbond. Smith, die een gooi doet naar het voorzitterschap van Labour, eist een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden bij ASOS. Hij noemt de retailer zelfs “het nieuwe Sports Direct”. Die sportketen moest zich in juni nog verantwoorden voor soortgelijke aantijgingen.

 

Ook bij ASOS klagen de Britse vakbonden al langer de “ondraaglijke werkdruk” aan bij ASOS en het “schrikbewind” dat er heerst op de werkvloer: “De mensen zijn bang omdat ze in een systeem werken waarbij ze op elk moment hun baan kunnen verliezen.”

 

Maar het management ontkent. “Wij zijn verbaasd over de aantijgingen van Owen. Dit is het eerste dat we van hem horen en hij heeft nog nooit een voet in ons distributiecentrum gezet”, reageert een woordvoerder van ASOS.

 

“Wij werken ongelooflijk hard samen met XPO (het logistieke bedrijf dat de site beheert, nvdr.) om een positieve, ondersteunende en gezonde werkomgeving te creëren voor het team in Barnsley. Zoals we al vaker uitdrukkelijk hebben gezegd: wij werken niet met contracten zonder uren, onze mensen kunnen naar het toilet gaan of iets te drinken halen wanneer zij dat willen én we betalen meer dan het minimumloon.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.