Belgische Storesquare voert kapitaalsverhoging door | RetailDetail

Belgische Storesquare voert kapitaalsverhoging door

Belgische Storesquare voert kapitaalsverhoging door

Het Belgische Storesquare, dat lokale handelaars samenbrengt op één online platform, wil dankzij een reclamecampagne en een kapitaalverhoging zijn naamsbekendheid verhogen en de aanval inzetten op grotere concurrenten als Coolblue en Bol.com.

1.600 aangesloten handelaars

Storesquare wordt gesteund door enkele grote namen, want het zijn KBC en Roularta die nu een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro doorvoeren. Daardoor beschikt de Belgische webwinkel nu over een kapitaal van 8,7 miljoen euro. “In de afgelopen maanden hebben we onze webwinkel verbeterd en in de komende jaren willen we hem met reclame in de markt zetten”, zegt Xavier Bouckaert, CEO van Roularta, dat 70 procent van de aandelen in handen heeft.

 

Ook Unizo is mee aanwezig als aandeelhouder bij Storesquare en dat is niet zo vreemd: Storesquare wil immers kleine ondernemers steunen door ze samen te brengen op één platform, zodat ze de concurrentie kunnen aangaan met grote spelers als Amazon, Bol.com en Coolblue. Ondertussen zijn er al 1.600 handelaars aangesloten bij het platform. Zij versturen ook het pakket en krijgen het grootste deel van het geld. Storesquare houdt daarnaast per verkocht product een klein deel van het geld in.

 

Niet winstgevend

Vorig jaar werd er in totaal voor meer dan 1 miljoen euro aan producten verkocht via het platform. Daarmee is het nog niet winstgevend, maar het groeit wel snel. “In het eerste kwartaal van dit jaar boekten we de omzet die we vorig jaar in een heel jaar geboekt hebben”, aldus Bouckaert. De bedoeling is om tegen 2020 winstgevend te zijn.

 

Dat wil het door anders te werken dan pakweg Bol.com, dat ook al een tijdje een marktplaats heeft voor kleine handelaars, ook voor Belgische bedrijven. “Bij ons weet je beter bij wie je koopt. Bovendien gebruiken de grote spelers handelaars soms als proefkonijn. Als hun producten goed verkopen, bieden de grote spelers ze nadien zelf aan.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Aardappelverwerker Agristo investeert 200 miljoen in frietfabriek

05/03/2018

Aardappelverwerker Agristo heeft in Wielsbeke een nieuwe frietfabriek geopend, goed voor een investering van 200 miljoen euro. Het familiebedrijf wil zo wereldwijd doorstoten naar de top vijf in de sector.

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Zalando investeert in Duitse logistieke robots

27/02/2018

Online modewinkel Zalando heeft een minderheidsbelang genomen in Magazino. Die startup uit München houdt zich bezig met het ontwikkelen van roboticaoplossingen voor distributiecentra binnen e-commerce.

Back to top