Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

De Nederlandse webwinkel Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag bestellingen aan huis leveren. Voorwaarde is wel dat de bestelling nog voor de middag wordt geplaatst. Bovendien hangt er een prijskaartje aan vast.

Samenwerking met Parcify

Sinds vorige week kunnen klanten van Bol.com in Nederland hun pakjes nog dezelfde dag aan huis laten leveren. Dat geldt enkel voor bestellingen die voor 12u werden geplaatst en voor de dienst vraagt de online retailer ook een meerprijs van 1,99 euro. In de toekomst moet dat ook in België mogelijk zijn. Daarvoor wordt met de logistieke partners nog bekeken hoe dat aangepakt moet worden. Belgische klanten kunnen momenteel hun bestellingen al wel dezelfde dag ophalen bij vestigingen van Albert Heijn.

 

In België wordt zelfs gedacht aan een mogelijke samenwerking met Parcify. Die start-up is sinds kort onderdeel van Bpost en maakt het mogelijk om pakjes te leveren op de plaats waar de klant zich bevindt. Het systeem maakt daarvoor gebruik van de gps in de smartphone van de klant.

 

Ook Coolblue heeft een gelijkaardige dienst met Coolblue VandaagNog, waarbij bestellingen die voor 15u worden geplaatst tussen 18u en 22u dezelfde dag aan huis geleverd worden voor een meerprijs van 9,95 euro.