Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag leveren | RetailDetail

Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag aan huis leveren

De Nederlandse webwinkel Bol.com wil ook in België nog dezelfde dag bestellingen aan huis leveren. Voorwaarde is wel dat de bestelling nog voor de middag wordt geplaatst. Bovendien hangt er een prijskaartje aan vast.

Samenwerking met Parcify

Sinds vorige week kunnen klanten van Bol.com in Nederland hun pakjes nog dezelfde dag aan huis laten leveren. Dat geldt enkel voor bestellingen die voor 12u werden geplaatst en voor de dienst vraagt de online retailer ook een meerprijs van 1,99 euro. In de toekomst moet dat ook in België mogelijk zijn. Daarvoor wordt met de logistieke partners nog bekeken hoe dat aangepakt moet worden. Belgische klanten kunnen momenteel hun bestellingen al wel dezelfde dag ophalen bij vestigingen van Albert Heijn.

 

In België wordt zelfs gedacht aan een mogelijke samenwerking met Parcify. Die start-up is sinds kort onderdeel van Bpost en maakt het mogelijk om pakjes te leveren op de plaats waar de klant zich bevindt. Het systeem maakt daarvoor gebruik van de gps in de smartphone van de klant.

 

Ook Coolblue heeft een gelijkaardige dienst met Coolblue VandaagNog, waarbij bestellingen die voor 15u worden geplaatst tussen 18u en 22u dezelfde dag aan huis geleverd worden voor een meerprijs van 9,95 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Bol.com ijvert voor database met duurzame keurmerken

30/04/2018

Bol.com wil ‘duurzaamheid’ opnemen als criterium waarop klanten kunnen filteren, maar dat blijkt niet eenvoudig. Een overkoepelende digitale database van duurzame keurmerken bestaat vandaag nog niet en daar is zeker nood aan, aldus de webwinkel.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.