Bubble Post innoveert stadsdistributie met 'vreemdsoortig' voertuig

Bubble Post innoveert stadsdistributie met 'vreemdsoortig' voertuig
© Bubble Post

Stadsdistributiebedrijf Bubble Post heeft er een nieuw type voertuig bij: de Bubble Stint, een wat bizar ogend voertuig dat vlotjes tot 400 kilogram op een milieuvriendelijke manier naar de stadswinkels en inwoners kan brengen.

‘Romeinse strijdwagen’ (maar dan zonder paard)

Na een geslaagde testperiode van vier maanden gooit Bubble Post de Stint in de strijd om de ‘last mile’: “De Bubble Stint lost heel wat mobiliteitsproblemen op, is klein, wendbaar en zeer veilig. Daarnaast is het een betrouwbaar voertuig en heel gemakkelijk te besturen”, stelt Yan Ketelers van het distributiebedrijf.

 

Een Stint heeft iets weg van een Romeinse strijdwagen (waar de bestuurder ook boven de as stond), maar dan met vier wielen en een elektromotortje in plaats van een paard. De maximumsnelheid bedraagt 15 km per uur. “Een bijkomend voordeel is dat nu ook minder sportieve Bubble Heroes mee kunnen werken aan onze missie in hun stad”, zegt Yan Ketelers.

 

Tegen 2018 in vijftig Europese steden

Bubble Post werd opgericht in 2013 in Gent en profileert zich als ecologisch stadsdistributiebedrijf. Grote trucks zetten hun goederen af bij een Bubble Post-depot aan de rand van de stad, waar alles opnieuw wordt gesorteerd en gebundeld om het dan met milieuvriendelijke cargofietsen en elektrische voertuigen de stad binnen te brengen. De fameuze 'last mile' is een hot topic bij transportbedrijven en zowel duurzaamheid als efficiëntie spelen daarin een cruciale rol.

 

Na België exporteerde Bubble Post zijn concept ook naar Nederland. Het bedrijf is intussen actief in vijftien centrumsteden in beide landen. Bubble Post heeft de ambitie om tegen 2018 in vijftig Europese steden operationeel te zijn.