Carrefour België gaat Drive-netwerk sneller uitbreiden

Carrefour België gaat Drive-netwerk sneller uitbreiden

Carrefour gaat het aantal Drive-afhaalpunten sneller uitbreiden in België. Om dat mogelijk te maken werd een vereenvoudigde installatie voor de afhaalpunten ontwikkeld. Zo kan de service naar alle Carrefour Hypermarkten en Markets worden uitgerold.

Carrefour CheckIn

Om de installatie van een Carrefour Drive ook op kleinere locaties mogelijk te maken, werd de infrastructuur van de ophaalpunten verkleind en eenvoudiger gemaakt. Ook komt er een nieuwe app, Carrefour CheckIn, waarmee een klant zijn aankomst bij een Drive kan aankondigen, zonder dat hij zijn auto moet verlaten. Daardoor zijn er nog maar één of twee parkeerplaatsen nodig voor een Carrefour Drive.


Wanneer een klant parkeert op één van de speciale parkeerplaatsen, kan hij verbinding maken met de winkel door middel van bluetooth. Een medewerker krijgt dan de melding dat de klant er is en zal binnen de vijf minuten de boodschappen naar buiten brengen.


Dankzij de nieuwe opstelling wordt het niet enkel eenvoudiger om een Drive te plaatsen, maar wordt het voor een handelaar ook goedkoper. Bovendien moet er geen vergunning meer worden aangevraagd bij de gemeente. Handelaars moeten enkel enkele parkeerplaatsen schilderen en koelkasten en diepvriezers plaatsen om de bestellingen in te bewaren. Op termijn wil Carrefour zo al zijn hypermarkten en zelfs Market-vestigingen uitrusten met een Drive-afhaalpunt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top