Carrefour België gaat Drive-netwerk sneller uitbreiden

Carrefour België gaat Drive-netwerk sneller uitbreiden

Carrefour gaat het aantal Drive-afhaalpunten sneller uitbreiden in België. Om dat mogelijk te maken werd een vereenvoudigde installatie voor de afhaalpunten ontwikkeld. Zo kan de service naar alle Carrefour Hypermarkten en Markets worden uitgerold.

Carrefour CheckIn

Om de installatie van een Carrefour Drive ook op kleinere locaties mogelijk te maken, werd de infrastructuur van de ophaalpunten verkleind en eenvoudiger gemaakt. Ook komt er een nieuwe app, Carrefour CheckIn, waarmee een klant zijn aankomst bij een Drive kan aankondigen, zonder dat hij zijn auto moet verlaten. Daardoor zijn er nog maar één of twee parkeerplaatsen nodig voor een Carrefour Drive.


Wanneer een klant parkeert op één van de speciale parkeerplaatsen, kan hij verbinding maken met de winkel door middel van bluetooth. Een medewerker krijgt dan de melding dat de klant er is en zal binnen de vijf minuten de boodschappen naar buiten brengen.


Dankzij de nieuwe opstelling wordt het niet enkel eenvoudiger om een Drive te plaatsen, maar wordt het voor een handelaar ook goedkoper. Bovendien moet er geen vergunning meer worden aangevraagd bij de gemeente. Handelaars moeten enkel enkele parkeerplaatsen schilderen en koelkasten en diepvriezers plaatsen om de bestellingen in te bewaren. Op termijn wil Carrefour zo al zijn hypermarkten en zelfs Market-vestigingen uitrusten met een Drive-afhaalpunt.

Tags: