Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor | RetailDetail

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

130 werknemers

Coolblue neemt 1.269 m² in op de vijfde verdieping van het nieuwe kantorencomplex, dat op de plek van het oude postkantoor aan Berchem-Station werd neergepoot. Daar komt een plek voor 130 werknemers van het Nederlandse bedrijf. Op dit moment telt Coolblue in België 250 medewerkers, verdeeld over de drie fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. Voorheen was het Belgische hoofdkantoor te vinden boven de winkel in Wilrijk.

 

“We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige Coolblue’ers voor onder meer onze klantendienst. Op een dik half uur sta je al van Brussel-Noord in ons nieuwe hoofdkantoor. Zo kan zowel Franstalig als Nederlandstalig talent makkelijk pendelen”, aldus Matthias De Clercq, manager voor Coolblue België.

 

Voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor mochten de werknemers zelf ideeën lanceren, wat heeft geleid tot negen speciale vergaderkamers. Zo hebben de kamers de namen Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer meegekregen.

 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsøe & Samsøe opent eerste Belgische winkel

13/03/2018

Het Deense modelabel Samsøe & Samsøe heeft vandaag zijn eerste Belgische winkel geopend. De Kammenstraat in Antwerpen kreeg de primeur.

“Coolblue creëert volop lokale jobs”

08/03/2018

Dat ook buitenlandse e-commercespelers voor werkgelegenheid zorgen in België, bewijst Coolblue: dat creëert dit jaar opnieuw minstens 200 jobs in ons land. Immers: “Waarde toevoegen aan de klantreis lukt het best met lokale medewerkers.”

Flinke omzetstijging voor Coolblue

08/03/2018

E-commercebedrijf Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met liefst 38% zien klimmen tot 1,2 miljard euro. De operationele kasstroom steeg tot 21 miljoen euro, met dank aan een fors investeringsprogramma.

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Back to top