Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

130 werknemers

Coolblue neemt 1.269 m² in op de vijfde verdieping van het nieuwe kantorencomplex, dat op de plek van het oude postkantoor aan Berchem-Station werd neergepoot. Daar komt een plek voor 130 werknemers van het Nederlandse bedrijf. Op dit moment telt Coolblue in België 250 medewerkers, verdeeld over de drie fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. Voorheen was het Belgische hoofdkantoor te vinden boven de winkel in Wilrijk.

 

“We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige Coolblue’ers voor onder meer onze klantendienst. Op een dik half uur sta je al van Brussel-Noord in ons nieuwe hoofdkantoor. Zo kan zowel Franstalig als Nederlandstalig talent makkelijk pendelen”, aldus Matthias De Clercq, manager voor Coolblue België.

 

Voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor mochten de werknemers zelf ideeën lanceren, wat heeft geleid tot negen speciale vergaderkamers. Zo hebben de kamers de namen Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer meegekregen.