Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor | RetailDetail

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

130 werknemers

Coolblue neemt 1.269 m² in op de vijfde verdieping van het nieuwe kantorencomplex, dat op de plek van het oude postkantoor aan Berchem-Station werd neergepoot. Daar komt een plek voor 130 werknemers van het Nederlandse bedrijf. Op dit moment telt Coolblue in België 250 medewerkers, verdeeld over de drie fysieke winkels, bij CoolblueBezorgt en in het hoofdkantoor. Voorheen was het Belgische hoofdkantoor te vinden boven de winkel in Wilrijk.

 

“We hebben onlangs met succes onze eerste stappen in Franstalig België gezet en zijn nog volop op zoek naar Franstalige Coolblue’ers voor onder meer onze klantendienst. Op een dik half uur sta je al van Brussel-Noord in ons nieuwe hoofdkantoor. Zo kan zowel Franstalig als Nederlandstalig talent makkelijk pendelen”, aldus Matthias De Clercq, manager voor Coolblue België.

 

Voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor mochten de werknemers zelf ideeën lanceren, wat heeft geleid tot negen speciale vergaderkamers. Zo hebben de kamers de namen Frituur, Sinksenfoor, De Dijk, Donkey Kong, Portal Room, Ardennen, Fotobooth, Holland en de Bond-kamer meegekregen.

 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.