Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Sinds vrijetijdsketen Fnac elektrospecialist Darty heeft gekocht, is het relatief stil rond de nieuwe combinatie. Maar nu is de eerste commerciële samenwerking tussen beiden een feit: bezoekers van Fnac.com kunnen voortaan online ook producten kopen van Darty.

Meteen 1.200 referenties

Deze zomer kocht Fnac Darty, moederbedrijf van het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC. Of en, zo ja, hoe de samenwerking precies vorm zal krijgen op de winkelvloer, is vooralsnog niet duidelijk. Online is nu wel al een eerste stap(je) gezet.

 

De Franse consument kan sinds kort namelijk een selectie van zo’n 1.200 referenties uit het Darty-gamma (hoofdzakelijk klein en groot huishoudelektro) kopen via de marktplaats van Fnac.com. “Bij aankoop van die producten via de webshop Fnac.com genieten de klanten dezelfde diensten als die welke Darty in zijn eigen webshop en zijn eigen winkels aanbiedt.” Het gaat dan onder meer om de ook in Frankrijk populaire “Akte van Vertrouwen”.

 

Eenrichtingsverkeer

Fnac.com startte in 2009 al met een eigen marktplaats, waar derde partijen hun eigen producten kunnen aanbieden. Volgens de collega’s van ITespresso zijn daar al meer dan 2.000 beroepsverkopers op actief, samen goed voor ruim 23 miljoen referenties.

 

Raar maar waar: terwijl Darty dus zijn opwachting maakt op Fnac.com, is er van de omgekeerde beweging nog geen spoor te bekennen. Darty heeft in Frankrijk sinds eind 2014 nochtans ook een eigen marktplaats, maar vooralsnog blijft het dus eenrichtingsverkeer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.

Carrefour en E.Leclerc starten wedloop om stadsafhaalpunten

17/04/2018

Een nieuwe fase lijkt gestart in de concurrentiestrijd op de Franse e-commercemarkt. Zowel Carrefour als E.Leclerc openen nu zogenaamde ‘drives piéton’, of afhaalpunten voor voetgangers in stadscentra.  

Franse modeketen Naf Naf in Chinese handen

12/04/2018

Naf Naf, de Franse modeketen uit de Vivarte-groep, krijgt een nieuwe eigenaar. Een Chinees consortium onder leiding van modegroep La Chapelle legt 52 miljoen euro op tafel.

Waarom marktplaatsen vandaag én morgen de place to be zijn

05/04/2018

Marktplaatsen boomen wereldwijd, maar springen de Belgische bedrijven wel mee op de kar? Nog veel te weinig, zo vindt Mike Boon van Kinderenkoning en eWINGS. Wat de voordelen ervan zijn, dat vertelt hij binnenkort op het RetailDetail Congress.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.