Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Darty actief op marktplaats Fnac.com

Sinds vrijetijdsketen Fnac elektrospecialist Darty heeft gekocht, is het relatief stil rond de nieuwe combinatie. Maar nu is de eerste commerciële samenwerking tussen beiden een feit: bezoekers van Fnac.com kunnen voortaan online ook producten kopen van Darty.

Meteen 1.200 referenties

Deze zomer kocht Fnac Darty, moederbedrijf van het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC. Of en, zo ja, hoe de samenwerking precies vorm zal krijgen op de winkelvloer, is vooralsnog niet duidelijk. Online is nu wel al een eerste stap(je) gezet.

 

De Franse consument kan sinds kort namelijk een selectie van zo’n 1.200 referenties uit het Darty-gamma (hoofdzakelijk klein en groot huishoudelektro) kopen via de marktplaats van Fnac.com. “Bij aankoop van die producten via de webshop Fnac.com genieten de klanten dezelfde diensten als die welke Darty in zijn eigen webshop en zijn eigen winkels aanbiedt.” Het gaat dan onder meer om de ook in Frankrijk populaire “Akte van Vertrouwen”.

 

Eenrichtingsverkeer

Fnac.com startte in 2009 al met een eigen marktplaats, waar derde partijen hun eigen producten kunnen aanbieden. Volgens de collega’s van ITespresso zijn daar al meer dan 2.000 beroepsverkopers op actief, samen goed voor ruim 23 miljoen referenties.

 

Raar maar waar: terwijl Darty dus zijn opwachting maakt op Fnac.com, is er van de omgekeerde beweging nog geen spoor te bekennen. Darty heeft in Frankrijk sinds eind 2014 nochtans ook een eigen marktplaats, maar vooralsnog blijft het dus eenrichtingsverkeer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

11/06/2018

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.