Duitse elektronica-inkoper reBuy van start in Nederland | RetailDetail

Duitse elektronica-inkoper reBuy van start in Nederland

Duitse elektronica-inkoper reBuy van start in Nederland

Onlangs is het Duitse reBuy van start gegaan in Nederland. Dat koopt online oude elektronica, die het daarna terug klaar maakt voor verdere verkoop. Nederland is het vierde land waar het bedrijf actief wordt, na ook Oostenrijk en Frankrijk.

Opgepoetst, verpakt en opnieuw verkocht

Bezoekers van de site zoeken zelf het apparaat dat ze willen verkopen, waarna ze nog enkele vragen krijgen over de staat van het artikel. Als ze tevreden zijn met de prijs die wordt aangeboden, dan kunnen ze het verzenden na reBuy. Dat kijkt na of alles in orde is, waarna het geld op de rekening van de verkoper wordt gestort.

 

Zodra de producten in handen zijn van reBuy worden ze opgepoetst en verpakt, zodat ze opnieuw verkocht kunnen worden. De voorbije jaren wist reBuy zo 150 miljoen euro omzet te genereren. Het bedrijf zegt zelf dagelijks 100.000 artikelen te verwerken, schrijft Emerce.

 

“reBuy is gebaseerd op een bedrijfsmodel dat groei wenst te verenigen met een bijzondere doelstelling, want het maatschappelijke fenomeen van de wegwerpmaatschappij kunnen we ons, zowel moreel als economisch, niet langer veroorloven”, zegt CEO Lawrence Leuschner over de filosofie achter het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Amazing Jewelry komt nu ook naar Nederland

08/02/2018

Na de Belgen vorig  jaar kunnen nu ook de Nederlanders kennismaken met de Deense juweliersformule Amazing Jewelry. De “Zara van de juwelenbranche” tekende er zopas een masterfranchiseovereenkomst: de primeur is voor Utrecht.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Unilever ook zonder margarines over omzetkaap van 50 miljard euro

01/02/2018

Unilever blijft ook zonder zijn margarinetak een omzet van meer dan vijftig miljard draaien. De Britse-Nederlandse was- en voedingsmiddelenreus zag vooral de verkoop van zijn doucheproducten van Dove en voedingswaren van Knorr groeien.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Back to top