eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

Volgens eBay en Myer gaat het om een wereldpremière: voor het eerst kunnen consumenten in een webwinkel handenvrij shoppen met behulp van een 'virtual reality'-toepassing. Een gimmick, of de toekomst van het winkelen? 

 

3D winkelbeleving

Consumenten die de eBay Virtual Reality Department Store-app downloaden op hun smartphone, kunnen met behulp van een eenvoudige kartonnen headset de virtuele winkel betreden van Myer, de grootste Australische warenhuisketen. Daar worden ze ondergedompeld in een echte 3D winkelbeleving. 


Eerst krijgen gebruikers verschillende productcategorieën te zien: dameskledij, elektronica, huishoudproducten… Shoppers kunnen de koopervaring personaliseren door de categorieën te selecteren die hen interesseren. Bovendien analyseert de app hun shopgedrag om andere mogelijk interessante producten te suggereren. 

 

Kopen met je ogen

Het opmerkelijke is, dat de VR-toepassing gebruik maakt van de eBay Sight Search-technologie: door naar een product te staren, selecteer je het en 'zweeft' het naar je toe. De top 100 producten zijn al in 3D beschikbaar, de andere nog in 2D. In totaal bevat de virtuele winkel 12.500 referenties.


Met een simpele beweging van je hoofd kun je makkelijk productinformatie, voorraad en leveropties raadplegen. Om een aankoop te finaliseren, kijk je naar het “voeg toe aan winkelmandje”-icoon, waarop je naar de eBay-app wordt doorverwezen. Want om te betalen moet je voorlopig de headset nog afzetten. Maar daar wordt aan gewerkt. De ontwikkelaars willen niet alleen naadloos betalen in VR mogelijk maken, maar ook sociaal shoppen – in gezelschap van een vriendin bijvoorbeeld. 


Is dit de toekomst van retailbeleving, of gewoon een voorbijgaande gimmick? “Dit is slechts een eerste glimp van wat shoppen in de toekomst kan worden”, meent Steve Brennen, Senior Director Marketing & Retail Innovation bij eBay. “Stel je voor: vanuit je sofa in Sydney zou je kunnen gaan shoppen in een Londense boetiek met je zus die in New York woont.”


Deze video toont mooi hoe de VR-app van eBay en Myer precies werkt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Carrefour Drive maakt bestellingen de dag zelf klaar

01/12/2017

Vanaf vandaag zet Carrefour bestellingen die voor 14u geplaatst worden op Carrefour Drive, de dag zelf nog klaar. De dienst is beschikbaar in acht hypermarkten en één market van Carrefour, verspreid over het hele land.

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Back to top