eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

Volgens eBay en Myer gaat het om een wereldpremière: voor het eerst kunnen consumenten in een webwinkel handenvrij shoppen met behulp van een 'virtual reality'-toepassing. Een gimmick, of de toekomst van het winkelen? 

 

3D winkelbeleving

Consumenten die de eBay Virtual Reality Department Store-app downloaden op hun smartphone, kunnen met behulp van een eenvoudige kartonnen headset de virtuele winkel betreden van Myer, de grootste Australische warenhuisketen. Daar worden ze ondergedompeld in een echte 3D winkelbeleving. 


Eerst krijgen gebruikers verschillende productcategorieën te zien: dameskledij, elektronica, huishoudproducten… Shoppers kunnen de koopervaring personaliseren door de categorieën te selecteren die hen interesseren. Bovendien analyseert de app hun shopgedrag om andere mogelijk interessante producten te suggereren. 

 

Kopen met je ogen

Het opmerkelijke is, dat de VR-toepassing gebruik maakt van de eBay Sight Search-technologie: door naar een product te staren, selecteer je het en 'zweeft' het naar je toe. De top 100 producten zijn al in 3D beschikbaar, de andere nog in 2D. In totaal bevat de virtuele winkel 12.500 referenties.


Met een simpele beweging van je hoofd kun je makkelijk productinformatie, voorraad en leveropties raadplegen. Om een aankoop te finaliseren, kijk je naar het “voeg toe aan winkelmandje”-icoon, waarop je naar de eBay-app wordt doorverwezen. Want om te betalen moet je voorlopig de headset nog afzetten. Maar daar wordt aan gewerkt. De ontwikkelaars willen niet alleen naadloos betalen in VR mogelijk maken, maar ook sociaal shoppen – in gezelschap van een vriendin bijvoorbeeld. 


Is dit de toekomst van retailbeleving, of gewoon een voorbijgaande gimmick? “Dit is slechts een eerste glimp van wat shoppen in de toekomst kan worden”, meent Steve Brennen, Senior Director Marketing & Retail Innovation bij eBay. “Stel je voor: vanuit je sofa in Sydney zou je kunnen gaan shoppen in een Londense boetiek met je zus die in New York woont.”


Deze video toont mooi hoe de VR-app van eBay en Myer precies werkt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zalando gaat ook make-up verkopen

18/10/2017

De modewebshop Zalando gaat in Duitsland voortaan ook schoonheidsproducten verkopen. Om die nieuwe producten in de kijker te zetten komt er een fysieke schoonheidswinkel in Berlijn. Zalando maakte ook kwartaalcijfers bekend, met een omzetgroei van bijna 30%.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Parcify test deurslot dat klant vanop afstand kan openen

11/10/2017

Pakjesbedrijf Parcify test in Antwerpen een nieuw systeem, waarbij klanten een deurslot krijgen dat vanop afstand kan worden geopend. Zo kan de koerier het pakje bij de klant binnen zetten, zodat het niet gestolen kan worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top