eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis | RetailDetail

eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

eBay en Myer lanceren virtual reality warenhuis

Volgens eBay en Myer gaat het om een wereldpremière: voor het eerst kunnen consumenten in een webwinkel handenvrij shoppen met behulp van een 'virtual reality'-toepassing. Een gimmick, of de toekomst van het winkelen? 

 

3D winkelbeleving

Consumenten die de eBay Virtual Reality Department Store-app downloaden op hun smartphone, kunnen met behulp van een eenvoudige kartonnen headset de virtuele winkel betreden van Myer, de grootste Australische warenhuisketen. Daar worden ze ondergedompeld in een echte 3D winkelbeleving. 


Eerst krijgen gebruikers verschillende productcategorieën te zien: dameskledij, elektronica, huishoudproducten… Shoppers kunnen de koopervaring personaliseren door de categorieën te selecteren die hen interesseren. Bovendien analyseert de app hun shopgedrag om andere mogelijk interessante producten te suggereren. 

 

Kopen met je ogen

Het opmerkelijke is, dat de VR-toepassing gebruik maakt van de eBay Sight Search-technologie: door naar een product te staren, selecteer je het en 'zweeft' het naar je toe. De top 100 producten zijn al in 3D beschikbaar, de andere nog in 2D. In totaal bevat de virtuele winkel 12.500 referenties.


Met een simpele beweging van je hoofd kun je makkelijk productinformatie, voorraad en leveropties raadplegen. Om een aankoop te finaliseren, kijk je naar het “voeg toe aan winkelmandje”-icoon, waarop je naar de eBay-app wordt doorverwezen. Want om te betalen moet je voorlopig de headset nog afzetten. Maar daar wordt aan gewerkt. De ontwikkelaars willen niet alleen naadloos betalen in VR mogelijk maken, maar ook sociaal shoppen – in gezelschap van een vriendin bijvoorbeeld. 


Is dit de toekomst van retailbeleving, of gewoon een voorbijgaande gimmick? “Dit is slechts een eerste glimp van wat shoppen in de toekomst kan worden”, meent Steve Brennen, Senior Director Marketing & Retail Innovation bij eBay. “Stel je voor: vanuit je sofa in Sydney zou je kunnen gaan shoppen in een Londense boetiek met je zus die in New York woont.”


Deze video toont mooi hoe de VR-app van eBay en Myer precies werkt

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Amazon rekruteert 2.000 medewerkers in Frankrijk

15/02/2018

Het Franse filiaal van het Amerikaanse internetwarenhuis Amazon is op zoek naar 2.000 medewerkers om de sterke groei te kunnen bijbenen. Amazon.fr is niet alleen bij onze zuiderburen, maar ook in ons land de populairste webshop.

Carrefour verlaagt bezorgkosten online bestellingen

13/02/2018

Carrefour België wil meer klanten aanzetten om online te winkelen en verlaagt daarom de bezorgkosten. Naar eigen zeggen biedt het zo de goedkoopste thuislevering in de Belgische retail aan.

Amazon gaat eigen pakjes en boodschappen leveren

09/02/2018

Amazon wordt zijn eigen logistieke dienstverlener: het gaat zelf de pakjes van zijn marktplaatspartners ophalen en leveren. Ook kunnen klanten van supermarktketen Whole Foods hun boodschappen voortaan binnen de twee uur thuis geleverd krijgen.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Ikea levert vanaf vandaag aan huis

08/02/2018

Vanaf vandaag levert Ikea ook in België online bestellingen thuis af. Ikea België volgt zo het voorbeeld van onder andere Duitsland. De webshop levert 120 nieuwe banen op, en dat aantal moet binnenkort nog fors groeien.

Back to top