eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

Verkopers op eBay kunnen voortaan verpakkingen bestellen in de nieuwe verpakkingswinkel van de veilingsite. Momenteel kunnen ze er dozen, enveloppen en tape vinden, natuurlijk met het logo van eBay.

Op vraag van verkopers

Volgens eBay komen de producten er op vraag van de verkopers zelf. Daarnaast zorgen de verpakkingen er natuurlijk voor dat het merk eBay nog meer zichtbaarheid krijgt en dat er een vorm van uniformiteit ontstaat bij de professionele verkopers op eBay.

 

De veilingsite volgt zo voor een groot stuk het voorbeeld van Amazon, waar producten van derde partijen die op de site verkocht worden ook worden verstuurd in verpakkingen van Amazon. Het grote verschil is wel dat Amazon daar meestal ook echt zelf in staat voor de verzending. Bij eBay is dat niet het geval en wordt de verzending steevast geregeld door de verkopers zelf.

 

In een eerste fase kunnen verkopers in de winkel van eBay terecht voor dozen in tien verschillende maten, enveloppen met een ‘airjacket’ of een ‘polyjacket’ en tape. Later moet het aanbod nog verder uitgebreid worden, naargelang de vraag van de klanten.