eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

Verkopers op eBay kunnen voortaan verpakkingen bestellen in de nieuwe verpakkingswinkel van de veilingsite. Momenteel kunnen ze er dozen, enveloppen en tape vinden, natuurlijk met het logo van eBay.

Op vraag van verkopers

Volgens eBay komen de producten er op vraag van de verkopers zelf. Daarnaast zorgen de verpakkingen er natuurlijk voor dat het merk eBay nog meer zichtbaarheid krijgt en dat er een vorm van uniformiteit ontstaat bij de professionele verkopers op eBay.

 

De veilingsite volgt zo voor een groot stuk het voorbeeld van Amazon, waar producten van derde partijen die op de site verkocht worden ook worden verstuurd in verpakkingen van Amazon. Het grote verschil is wel dat Amazon daar meestal ook echt zelf in staat voor de verzending. Bij eBay is dat niet het geval en wordt de verzending steevast geregeld door de verkopers zelf.

 

In een eerste fase kunnen verkopers in de winkel van eBay terecht voor dozen in tien verschillende maten, enveloppen met een ‘airjacket’ of een ‘polyjacket’ en tape. Later moet het aanbod nog verder uitgebreid worden, naargelang de vraag van de klanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top