eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen | RetailDetail

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

eBay komt met eigen verpakkingen op de proppen

Verkopers op eBay kunnen voortaan verpakkingen bestellen in de nieuwe verpakkingswinkel van de veilingsite. Momenteel kunnen ze er dozen, enveloppen en tape vinden, natuurlijk met het logo van eBay.

Op vraag van verkopers

Volgens eBay komen de producten er op vraag van de verkopers zelf. Daarnaast zorgen de verpakkingen er natuurlijk voor dat het merk eBay nog meer zichtbaarheid krijgt en dat er een vorm van uniformiteit ontstaat bij de professionele verkopers op eBay.

 

De veilingsite volgt zo voor een groot stuk het voorbeeld van Amazon, waar producten van derde partijen die op de site verkocht worden ook worden verstuurd in verpakkingen van Amazon. Het grote verschil is wel dat Amazon daar meestal ook echt zelf in staat voor de verzending. Bij eBay is dat niet het geval en wordt de verzending steevast geregeld door de verkopers zelf.

 

In een eerste fase kunnen verkopers in de winkel van eBay terecht voor dozen in tien verschillende maten, enveloppen met een ‘airjacket’ of een ‘polyjacket’ en tape. Later moet het aanbod nog verder uitgebreid worden, naargelang de vraag van de klanten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.