Eerste dronelevering door Amazon is een feit | RetailDetail

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Amazon heeft in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een pakje bij een klant afgeleverd met de hulp van een drone. Binnen enkele maanden wil Amazon testvluchten uitvoeren naar tientallen klanten.

Maximaal 2,5 kilo vracht

Het Amerikaanse Amazon kondigde in 2013 al aan dat het plannen had om met drones leveringen uit te voeren om minder afhankelijk te worden van bezorgers en sneller te kunnen leveren. In de buurt van Cambridge heeft het nu ook een klein distributiecentrum, vanwaar het leveringen met een drone uitvoert. De eerste klant kreeg de bestelling al dertien minuten na de aankoop thuisgeleverd, pochte Amazon-baas Jeff Bezos op Twitter.

 

Momenteel krijgt nog maar één klant de drone aan de deur, maar de komende tijd moeten dat tientallen klanten rondom het distributiecentrum worden. De bedoeling van Amazon is om met drones pakjes binnen het halfuur bij klanten te krijgen. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: zo mag een pakje maximaal 2,5 kilo wegen en spelen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol. Daarnaast moeten er een aantal wetgevingen worden aangepast, om de dronevluchten mogelijk te maken.

 

Dat is ook meteen de reden waarom de eerste testvlucht in Engeland werd uitgevoerd: daar hebben de autoriteiten al aangegeven om mee naar oplossingen te zoeken voor mogelijke problemen die opduiken bij het leveren met onbemande drones.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden beleven maandag en dinsdag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken met stuntprijzen uit.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Tesco doet het met Carrefour in nieuw inkoopverbond

02/07/2018

Tesco en Carrefour starten samen een inkoopalliantie: de retailreuzen gaan zowel merkproducten als huismerkassortiment samen inkopen. Ook op dienstenleveranciers stappen de retailer voortaan samen af.

Ook Tesco Express test kassaloos winkelen

29/06/2018

Klanten van de Britse gemakswinkel Tesco Express kunnen producten scannen met hun smartphone en dan gewoon buitenwandelen. Met de nieuwe technologie wil de retailer rijen op piekmomenten aanpakken.

Amazon gaat zelf pakjes bezorgen

29/06/2018

Amazon lanceert zijn eigen bezorgdienst in de Verenigde Staten: de online reus wil zo minder afhankelijk worden van pakjesdiensten als UPS en denkt kosten te kunnen besparen.

Tony's Chocolonely naar het Verenigd Koninkrijk

26/06/2018

Chocolademerk Tony's Chocolonely trekt volgend jaar naar het Verenigd Koninkrijk. Begin 2019 moeten er verschillende smaakvarianten en soorten repen van de slaafvrije chocolade in de Britse winkelrekken liggen.