Eerste dronelevering door Amazon is een feit | RetailDetail

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Eerste dronelevering door Amazon is een feit

Amazon heeft in het Verenigd Koninkrijk voor het eerst een pakje bij een klant afgeleverd met de hulp van een drone. Binnen enkele maanden wil Amazon testvluchten uitvoeren naar tientallen klanten.

Maximaal 2,5 kilo vracht

Het Amerikaanse Amazon kondigde in 2013 al aan dat het plannen had om met drones leveringen uit te voeren om minder afhankelijk te worden van bezorgers en sneller te kunnen leveren. In de buurt van Cambridge heeft het nu ook een klein distributiecentrum, vanwaar het leveringen met een drone uitvoert. De eerste klant kreeg de bestelling al dertien minuten na de aankoop thuisgeleverd, pochte Amazon-baas Jeff Bezos op Twitter.

 

Momenteel krijgt nog maar één klant de drone aan de deur, maar de komende tijd moeten dat tientallen klanten rondom het distributiecentrum worden. De bedoeling van Amazon is om met drones pakjes binnen het halfuur bij klanten te krijgen. Er hangen wel enkele voorwaarden aan vast: zo mag een pakje maximaal 2,5 kilo wegen en spelen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol. Daarnaast moeten er een aantal wetgevingen worden aangepast, om de dronevluchten mogelijk te maken.

 

Dat is ook meteen de reden waarom de eerste testvlucht in Engeland werd uitgevoerd: daar hebben de autoriteiten al aangegeven om mee naar oplossingen te zoeken voor mogelijke problemen die opduiken bij het leveren met onbemande drones.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Filet Pur: Een dikke nul voor sfeer en gezelligheid

04/05/2018

Plopperdeplop! Er werd weer flink wat verzoend deze week, al betekent dat niet meteen dat de donkere wolken boven de foodretailsector verdwenen zijn. Wel integendeel, zo blijkt uit het geheel plasticvrije weekoverzicht van RetailDetail Food.