Etsy pakt uit met dubbele groeicijfers

Etsy pakt uit met dubbele groeicijfers

Etsy pakt uit met dubbele groeicijfers

Online marktplaats Etsy, die voornamelijk vintage en ambachtelijk geproduceerde spullen aanbiedt, groeit als kool. De brutoverkoop steeg met ruim 22% en zowel het aantal actieve kopers als verkopers ging er met dubbele cijfers op vooruit.

 

Al 26,1 miljoen actieve kopers

Internetmarktplaats Etsy verkocht het voorbije kwartaal voor 669,7 miljoen dollar (net geen 600 miljoen euro) aan spullen, een stijging met 22,6% tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Een sterke prestatie, die het dankt aan een fikse stijging van het aantal actieve verkopers (+11,5% tot 1,65 miljoen) en van het aantal actieve kopers (+20,3%). Die laatsten zijn nu al met 26,1 miljoen en bezoeken de site almaar vaker via hun smartphone of tablet (van 60% naar 64%).

 

Etsy genereert nog altijd een kleine 70% van zijn omzet op zijn Amerikaanse thuismarkt. Het internationale aandeel steeg het voorbije kwartaal lichtjes (van 30,2% naar 30,7%), al wil topman Chad Dickerson internationaal wel een versnelling hoger schakelen om dat aandeel zo snel mogelijk naar 50% te brengen. De recente introductie van lokale zoekmachines in Frankrijk en Duitsland en de toevoeging van internationaal koerierbedrijf FedEx als leverancier moeten daartoe bijdragen.

 

Ook de inkomstenzijde laat mooie groeicijfers zien. De dienstverlening aan de verkopers bracht 47 miljoen dollar in het laatje (+58,1%), de marktplaats zelf leverde 37,4 miljoen dollar op (+22,8%), samen goed voor 85,3 miljoen dollar (+39,1%). Met als bijkomende goed nieuws dat de kosten ‑ hoofdzakelijk voor marketing en personeel ‑ minder snel stegen: +19,3% tot 51,6 miljoen dollar.

 

Jaarprognose opgetrokken

“Onze brutoverkoop (Gross Merchandise Sales) versnelde en we introduceerden diensten met hoge toegevoegde waarde om onze creatieve ondernemers te helpen bij hun start, groei en beheer”, zegt een tevreden CEO Chad Dickerson.

 

“In  het licht van deze sterke prestatie in de eerste jaarhelft en de verwachtingen voor de rest van  het jaar” verhoogt het management daarom de vooruitzichten voor het hele jaar. Etsy rekent nu op een groei van de brutoverkoop met 15 tot 17% en een inkomstengroei van 25 tot 28%.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top