Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook heeft ‘Marketplace’ gelanceerd, een plek waar gebruikers spullen kunnen kopen of verkopen. De dienst wordt gelanceerd omdat de voorbije jaren het aantal Facebookgroepen waarin producten worden verkocht sterk is gestegen.

 

Beperkt aantal landen

“We vergemakkelijken de verbinding tussen koper en verkoper, en daarna kunnen ze de transactie zelf volledig uitwerken”, zegt Facebook. De nieuwe toevoeging is dus vergelijkbaar met andere online marktplaatsen waar tweedehands spullen worden verkocht. Facebook zegt de dienst toe te voegen, omdat er momenteel maandelijks al 450 miljoen gebruikers zijn die producten kopen of verkopen via groepen.

 

Om gebruik te maken van Marketplace moet de gebruiker gewoon op het winkelicoontje duwen in de app, waarna hij alle aanbiedingen in zijn buurt te zien krijgt. Daar kan dan gezocht worden op bepaalde producten. Het aanbod kan ook uitgebreid worden met dat uit andere steden.

 

Om een product te verkopen moeten enkel een aantal foto’s genomen worden en een paar gegevens worden ingevuld. Voorlopig is Marketplace wel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.