Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook lanceert eigen online marktplaats

Facebook heeft ‘Marketplace’ gelanceerd, een plek waar gebruikers spullen kunnen kopen of verkopen. De dienst wordt gelanceerd omdat de voorbije jaren het aantal Facebookgroepen waarin producten worden verkocht sterk is gestegen.

 

Beperkt aantal landen

“We vergemakkelijken de verbinding tussen koper en verkoper, en daarna kunnen ze de transactie zelf volledig uitwerken”, zegt Facebook. De nieuwe toevoeging is dus vergelijkbaar met andere online marktplaatsen waar tweedehands spullen worden verkocht. Facebook zegt de dienst toe te voegen, omdat er momenteel maandelijks al 450 miljoen gebruikers zijn die producten kopen of verkopen via groepen.

 

Om gebruik te maken van Marketplace moet de gebruiker gewoon op het winkelicoontje duwen in de app, waarna hij alle aanbiedingen in zijn buurt te zien krijgt. Daar kan dan gezocht worden op bepaalde producten. Het aanbod kan ook uitgebreid worden met dat uit andere steden.

 

Om een product te verkopen moeten enkel een aantal foto’s genomen worden en een paar gegevens worden ingevuld. Voorlopig is Marketplace wel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.