Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon | RetailDetail

Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Investeringsfonds Fortino, dat wordt geleid door voormalig Telenet-CEO Duco Sickinghe, investeert in online bloemenverkoper Bloomon. Dat moet Bloomon helpen om zich wereldwijd uit te bouwen.

Naar 100 miljoen euro omzet

Alles samen werd er in deze investeringsronde 21,5 miljoen euro opgehaald bij het Nederlandse Inkef Capital, het Franse Partech Ventures en (vooral) van Fortino. In twee eerdere investeringsrondes haalde Bloomon ook al 25,5 miljoen euro op.

 

Bloomon is momenteel met Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk al in vijf landen te vinden, maar het doel is om wereldwijd actief te worden en daar is dus heel wat vers geld voor nodig. “We hopen binnen twee tot drie jaar meer dan 100 miljoen euro omzet te halen en winstgevend te zijn”, zegt Patrick Hurenkamp, co-stichter en algemeen directeur van Bloomon.

 

Ook Sickinghe heeft groot vertrouwen in het succes van Bloomon. “Met oprichters die serieuze ambities hebben om wereldwijd te werken en een bedrijfscultuur waar diversiteit hoog in het vaandel wordt gedragen, is het een perfecte match voor Fortino Capital”, zegt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter

28/06/2018

Ahold Delhaize-dochter Giant Food Stores investeert 22 miljoen euro in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar komt onder meer een nieuwe e-commercehub voor Peapod.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Peas&Love mikt op 150 stadsboerderijen op daken

07/06/2018

De Brusselse start-up Peas&Love, die stadsboerderijen op daken creëert en verhuurt, heeft 1,2 miljoen euro opgehaald bij enkele Franse investeerders. Met dat verse geld wil oprichter Jean-Patrick Scheepers de komende vijf jaar 150 nieuwe stadslandbouwprojecten 'uit de grond' stampen.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.