Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon | RetailDetail

Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Investeringsfonds Fortino, dat wordt geleid door voormalig Telenet-CEO Duco Sickinghe, investeert in online bloemenverkoper Bloomon. Dat moet Bloomon helpen om zich wereldwijd uit te bouwen.

Naar 100 miljoen euro omzet

Alles samen werd er in deze investeringsronde 21,5 miljoen euro opgehaald bij het Nederlandse Inkef Capital, het Franse Partech Ventures en (vooral) van Fortino. In twee eerdere investeringsrondes haalde Bloomon ook al 25,5 miljoen euro op.

 

Bloomon is momenteel met Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk al in vijf landen te vinden, maar het doel is om wereldwijd actief te worden en daar is dus heel wat vers geld voor nodig. “We hopen binnen twee tot drie jaar meer dan 100 miljoen euro omzet te halen en winstgevend te zijn”, zegt Patrick Hurenkamp, co-stichter en algemeen directeur van Bloomon.

 

Ook Sickinghe heeft groot vertrouwen in het succes van Bloomon. “Met oprichters die serieuze ambities hebben om wereldwijd te werken en een bedrijfscultuur waar diversiteit hoog in het vaandel wordt gedragen, is het een perfecte match voor Fortino Capital”, zegt hij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.