Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Fonds Duco Sickinghe investeert in Bloomon

Investeringsfonds Fortino, dat wordt geleid door voormalig Telenet-CEO Duco Sickinghe, investeert in online bloemenverkoper Bloomon. Dat moet Bloomon helpen om zich wereldwijd uit te bouwen.

Naar 100 miljoen euro omzet

Alles samen werd er in deze investeringsronde 21,5 miljoen euro opgehaald bij het Nederlandse Inkef Capital, het Franse Partech Ventures en (vooral) van Fortino. In twee eerdere investeringsrondes haalde Bloomon ook al 25,5 miljoen euro op.

 

Bloomon is momenteel met Nederland, België, Duitsland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk al in vijf landen te vinden, maar het doel is om wereldwijd actief te worden en daar is dus heel wat vers geld voor nodig. “We hopen binnen twee tot drie jaar meer dan 100 miljoen euro omzet te halen en winstgevend te zijn”, zegt Patrick Hurenkamp, co-stichter en algemeen directeur van Bloomon.

 

Ook Sickinghe heeft groot vertrouwen in het succes van Bloomon. “Met oprichters die serieuze ambities hebben om wereldwijd te werken en een bedrijfscultuur waar diversiteit hoog in het vaandel wordt gedragen, is het een perfecte match voor Fortino Capital”, zegt hij.