Forse winststijging voor Amazon | RetailDetail

Forse winststijging voor Amazon

Forse winststijging voor Amazon
Shutterstock

Amazon heeft er een bijzonder productief eerste kwartaal opzitten: ondanks grote investeringen slaagde het er in om de winst met 40% op te voeren, terwijl ook de omzet er weer met een kwart op vooruit ging.

Investeren in internationale markten

De omzet van Amazon klokte in het eerste kwartaal af op 35,7 miljard dollar (33 miljard euro), 23% hoger dan een jaar eerder. Ook de winst ging fors de hoogte in en kwam uit op 724 miljoen dollar (665 miljoen euro). Het is ondertussen al het achtste kwartaal op rij dat het Amerikaanse e-commercebedrijf winst weet te maken.

 

Eén van de belangrijkste groeifactoren voor Amazon blijft de cloudafdeling Amazon Web Services, die er met 43% op vooruit ging. Daarnaast groeide in de Verenigde Staten het aantal Prime-abonnees met 36% naar tachtig miljoen leden.

 

Ondertussen blijft Amazon wel fors investeren: in het eerste kwartaal stegen de kosten bij het bedrijf dan ook met 24% naar 34,7 miljard dollar (32 miljard euro). Daarbij wordt vooral werk gemaakt van de internationale markten, zoals India. Bij de internationale activiteiten was er dan ook sprake van een groter verlies. Toch lijkt die strategie zijn vruchten af te werpen, want in India is Amazon volgens CEO Jeff Bezos de meest bezochte en snelst groeiende marktplaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.