Geen betaalde recensies meer op Kieskeurig.nl | RetailDetail

Geen betaalde recensies meer op Kieskeurig.nl

Geen betaalde recensies meer op Kieskeurig.nl

Sinds begin dit jaar staat Kieskeurig.nl geen recensies meer toe waarvoor de schrijvers werden vergoed. Zo wil het de reviews op de website betrouwbaarder maken. Kieskeurig.nl zegt al jaren te weten dat schrijvers worden beloond voor hun recensies.

Reactie op onderzoek ACM

Kieskeurig.nl geeft aan dat het al jaren weet heeft van recensies waarbij de schrijvers op een bepaalde manier vergoed worden en het heeft nu besloten om die te weren, omdat ze op ‘gekleurd’ kunnen zijn.

 

“De betrouwbaarheid van de reviews staat bij ons hoog in het vaandel. We controleren iedere review en doen steekproeven, zodat wij zo goed mogelijk kunnen waarborgen dat de reviews ook daadwerkelijk door echte consumenten en met de juiste beweegredenen zijn geschreven”, zegt Janneke ten Dam, manager content en marketing bij Kieskeurig.nl.

 

De beslissing van Kieskeurig.nl is mogelijk al een reactie op het onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt, die onderzoekt hoe betrouwbaar online aanbevelingen en beoordelingen zijn. De resultaten van dat onderzoek worden de komende weken of maanden verwacht.

 

Ook in het buitenland wordt al lang geworsteld met het probleem rond betaalde recensies. Zo werden al heel wat bedrijven betrapt die tegen betaling niet-bestaande consumenten een beoordelingen laten plaatsen van een product op een website. Onder andere Amazon verstrengde daarom al de regels rond klantenbeoordelingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top