Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo | RetailDetail

Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo

Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo
Amazon Echo

Volgens enkele bronnen zou Google werk maken van een concurrent voor Amazon Echo. Dat toestel is een speaker, die door middel van 'voice control' gebruikers de mogelijkheid geeft allerhande taken uit te voeren, zoals online zoekopdrachten.

 

Belangrijke data verzamelen

Voorlopig heeft het toestel van Google nog geen naam, maar intern wordt er naar verwezen met de codenaam Chirp. Amazon heeft ondertussen al 3 miljoen stuks van de Amazon Echo weten te verkopen en het verzamelt zo een boel belangrijke data van de gebruikers.

 

Dat soort informatie is voor Google altijd al een soort heilige graal geweest en dus is het niet verrassend dat het zijn zoekmachine en andere services een nog prominentere plek wil geven in de huiskamer van de consument.

 

Volgens velen beschikt Google momenteel al over één van de betere ‘voice assistants’ op de Android-smartphones. Die zal nu dus mogelijk de sprong maken naar de huiskamer. De Google Chirp moet waarschijnlijk ergens dit jaar nog gelanceerd worden en wordt mogelijk al voorgesteld tijdens de I/O developer conference deze week.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?

Enorme winststijging Amazon doet 'teleurstellende' omzet vergeten

27/07/2018

De Amerikaanse webreus Amazon heeft in het tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordwinst van 2,5 miljard dollar opgetekend, vooral dankzij de afdelingen cloud en reclame. Dat de omzet de verwachtingen niet inloste, kon het feestje niet drukken.

Met de zelfrijdende auto naar Walmart in Arizona

26/07/2018

Amerikaanse shoppers krijgen binnenkort een ritje naar Walmart aangeboden… in een zelfrijdende auto. Google-zusterbedrijf Waymo rolt een pilootproject uit waarbij zo’n 400 vaste klanten met een onbemande shuttlewagen naar de hypermarkt kunnen.

“Oké Google”: Retailers aan de slag met Google Assistent

26/07/2018

Vanaf nu kan je bestellen bij Albert Heijn, bol.com en Jumbo door tegen je smartphone te praten. Google Assistent, de spraakassistent van Google, is beschikbaar in het Nederlands en Nederlandse retailers gaan er al gretig mee aan de slag.

Voeding snelst groeiende categorie voor Amazon

25/07/2018

Voeding en dranken zijn voor Amazon in de Verenigde Staten de snelst groeiende categorie: een derde van alle online bestelde boodschappen zijn voor de retailgigant. Toch blijft de categorie erg klein, ook op de Amerikaanse thuismarkt.