Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Technologiereus Google is bezig met tests rond digitale portefeuilles die het voor consumenten nog eenvoudiger moeten maken om aan de kassa te betalen. Binnen het nieuwe systeem moet alles handenvrij kunnen gebeuren.

 

Gezichtsherkenning

Google wil er voor zorgen dat klanten hun smartphone niet meer uit hun zak moeten halen om een betaling te doen. Daarbij moet alles eerder gebeuren door middel van gezichtsherkenning. De nieuwe app Hands Free wordt momenteel al getest bij een klein aantal gebruikers en retailers in Silicon Valley.

 

De app maakt gebruik van Bluetooth en Wifi om na te gaan wanneer de smartphone van iemand in de buurt is van een locatie waar hij via Hands Free kan betalen. Het enige dat de kassier dan nodig heeft zijn de initialen van de klant, waarna deze - door middel van de foto die aan de account van de klant is gekoppeld - kan nagaan of het over dezelfde persoon gaat.

 

In bepaalde winkels wil Google zelfs camera’s installeren, die al op voorhand kunnen registreren of smartphone en klant bij elkaar horen, waardoor betalingen nog sneller kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top