Google wil betalingen nog eenvoudiger maken | RetailDetail

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Google wil betalingen nog eenvoudiger maken

Technologiereus Google is bezig met tests rond digitale portefeuilles die het voor consumenten nog eenvoudiger moeten maken om aan de kassa te betalen. Binnen het nieuwe systeem moet alles handenvrij kunnen gebeuren.

 

Gezichtsherkenning

Google wil er voor zorgen dat klanten hun smartphone niet meer uit hun zak moeten halen om een betaling te doen. Daarbij moet alles eerder gebeuren door middel van gezichtsherkenning. De nieuwe app Hands Free wordt momenteel al getest bij een klein aantal gebruikers en retailers in Silicon Valley.

 

De app maakt gebruik van Bluetooth en Wifi om na te gaan wanneer de smartphone van iemand in de buurt is van een locatie waar hij via Hands Free kan betalen. Het enige dat de kassier dan nodig heeft zijn de initialen van de klant, waarna deze - door middel van de foto die aan de account van de klant is gekoppeld - kan nagaan of het over dezelfde persoon gaat.

 

In bepaalde winkels wil Google zelfs camera’s installeren, die al op voorhand kunnen registreren of smartphone en klant bij elkaar horen, waardoor betalingen nog sneller kunnen gaan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top